Cannelloni z mięsem mielonym

goodfoodlover
Cannelloni z mięsem mielonym

4

0 / 0

Cannelloni z mięsem mielonym - wspaniale wygląda, jeszcze lepiej smakuje. Poznawaj włoska kuchnię razem z nami! Nadziane mięsem cannelloni należy piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 mleko

1 szczyp. sól, pieprz

250 g mięso mielone

200 g masło

1 szt. makaron lubella cannelloni

0.50 szt. por

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

1 łyżka olej

Przygotowanie


1

Pokrojonego pora podsmaż razem z mięsem. Dopraw do smaku.

2

Nadziej cannelloni mięsem (nie gotuj makaronu).

3

Całość polej sosem. Piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

965

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

80

gram

Tłuszcze

57

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły