Cannelloni z mięsem mielonym
goodfoodlover
Cannelloni z mięsem mielonym - wspaniale wygląda, jeszcze lepiej smakuje. Poznawaj włoska kuchnię razem z nami! Nadziane mięsem cannelloni należy piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
965
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
80
gram
Tłuszcze
57
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
4
0 / 0
Cannelloni z mięsem mielonym - wspaniale wygląda, jeszcze lepiej smakuje. Poznawaj włoska kuchnię razem z nami! Nadziane mięsem cannelloni należy piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 mleko
1 szczyp. sól, pieprz
250 g mięso mielone
200 g masło
1 szt. makaron lubella cannelloni
0.50 szt. por
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
1 łyżka olej
Przygotowanie
Pokrojonego pora podsmaż razem z mięsem. Dopraw do smaku.
Nadziej cannelloni mięsem (nie gotuj makaronu).
Całość polej sosem. Piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
965
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
80
gram
Tłuszcze
57
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.