Cannelloni z mięsem i sosem pomidorowym

m7
Cannelloni z mięsem i sosem pomidorowym

0

0 / 0

Smaczne danie inspirowane kuchnią włoską.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szcz. papryka słodka

1 szcz. sól, pieprz

1 szcz. papryka słodka

2 łyżeczka lubella mąka puszysta uniwersalna

500 g mięso mielone

300 g ser żółty

12 szt. cannelloni

1 szt. cebula

1 szt. pomidory krojone łowicz

3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

3 łyżka śmietana

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy 1 minutę.

2

Mięso mielone smażymy, dodajemy posiekana cebulkę i czosnek przeciśnięty przez praskę.

3

Doprawiamy solą, pieprzem i papryką.

4

Pod koniec dodajemy 3 łyżki koncentratu pomidorowego.

5

Tak przygotowanym farszem napełniamy rurki i układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.

6

Pomidory miksujemy, dodajemy 2 łyżki koncentratu i gotujemy.

7

Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do gotujących się pomidorów.

8

Doprawiamy solą, pieprzem i papryka do smaku.

9

Sos wylewamy na cannelloni.

10

Zapiekamy 20 minut w temperaturze 200 stopni.

11

Pod koniec posypujemy serem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły