Cannelloni z mięsem i sosem pomidorowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Cannelloni z mięsem i sosem pomidorowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4662-1702057771705.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczne danie inspirowane kuchnią włoską.
0
0 / 0
Smaczne danie inspirowane kuchnią włoską.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. papryka słodka
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. papryka słodka
2 łyżecz. lubella mąka puszysta uniwersalna
500 g mięso mielone
300 g ser żółty
12 szt. cannelloni
1 szt. cebula
1 szt. pomidory krojone łowicz
3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
3 łyżka śmietana
Przygotowanie
Makaron gotujemy 1 minutę.
Mięso mielone smażymy, dodajemy posiekana cebulkę i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
Pod koniec dodajemy 3 łyżki koncentratu pomidorowego.
Tak przygotowanym farszem napełniamy rurki i układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
Pomidory miksujemy, dodajemy 2 łyżki koncentratu i gotujemy.
Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do gotujących się pomidorów.
Doprawiamy solą, pieprzem i papryka do smaku.
Sos wylewamy na cannelloni.
Zapiekamy 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Pod koniec posypujemy serem.