Cannelloni z mięsem i sosem pomidorowo-paprykowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Cannelloni z mięsem i sosem pomidorowo-paprykowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976459894.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne, zapiekane rurki makaronowe, propozycja na obiad
0
0 / 0
Pyszne, zapiekane rurki makaronowe, propozycja na obiad
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. papryka słodka
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. bazylia
1 szczyp. oregano
1 szczyp. cząber
1 łyżecz. mąka ziemniaczana
250 g rurki cannelloni
500 g mięso mielone
20 g ser żółty
0.50 szkl. woda
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
Przygotowanie
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni,
dodajemy mięso i dalej smażymy, przyprawiamy,
przekładamy na talerz,
na patelnie wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę paprykę, chwilę smażymy,
dodajemy koncentrat i wodę wymieszaną z mąką, doprawiamy,
rurki nadziewamy mięsem,
naczynie żaroodporne smarujemy częścią sosu, układamy rurki, wylewamy resztę sosu i posypujemy serem,
zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celsjusza przez 20 min