Cannelloni z mięsem i sosem pomidorowo-paprykowym
m7
Pyszne, zapiekane rurki makaronowe, propozycja na obiad
0
0 / 0
Pyszne, zapiekane rurki makaronowe, propozycja na obiad
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. papryka słodka
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szcz. bazylia
1 szcz. oregano
1 szcz. cząber
1 łyżeczka mąka ziemniaczana
250 g rurki cannelloni
500 g mięso mielone
20 g ser żółty
0.50 szkl. woda
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
Przygotowanie
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni,
dodajemy mięso i dalej smażymy, przyprawiamy,
przekładamy na talerz,
na patelnie wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę paprykę, chwilę smażymy,
dodajemy koncentrat i wodę wymieszaną z mąką, doprawiamy,
rurki nadziewamy mięsem,
naczynie żaroodporne smarujemy częścią sosu, układamy rurki, wylewamy resztę sosu i posypujemy serem,
zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celsjusza przez 20 min