Cannelloni z mięsem i sosem pomidorowo-paprykowym

m7
Cannelloni z mięsem i sosem pomidorowo-paprykowym

0

0 / 0

Pyszne, zapiekane rurki makaronowe, propozycja na obiad

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. papryka słodka

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. bazylia

1 szcz. oregano

1 szcz. cząber

1 łyżeczka mąka ziemniaczana

250 g rurki cannelloni

500 g mięso mielone

20 g ser żółty

0.50 szkl. woda

1 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

Przygotowanie


1

Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni,

2

dodajemy mięso i dalej smażymy, przyprawiamy,

3

przekładamy na talerz,

4

na patelnie wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę paprykę, chwilę smażymy,

5

dodajemy koncentrat i wodę wymieszaną z mąką, doprawiamy,

6

rurki nadziewamy mięsem,

7

naczynie żaroodporne smarujemy częścią sosu, układamy rurki, wylewamy resztę sosu i posypujemy serem,

8

zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celsjusza przez 20 min

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły