Cannelloni z mięsem i bazylią
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
rozalia60
![Cannelloni z mięsem i bazylią](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F206-1702057485768.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. makaron lubella cannelloni
500 g mięso mielone
2 szt. cebula
3 szt. ząbek czosnku
1 szt. papryka czerwona
1 opak. koncentrat bulionu drobiowego krakus
1 opak. śmietana 18%
1 opak. koncentrat pomidorowy kotlin
4 szczyp. sól, pieprz
1 pęcz. świeża bazylia
Przygotowanie
Najpierw rozgrzej tłuszcz na patelni. W międzyczasie posiekaj cebulę i zeszklij ją. Przeciśnij czosnek przez praskę i dodaj do mięsa mielonego. Wrzuć wszystko na patelnię i dopraw solą i pieprzem.
Pokrojoną w kostkę paprykę uduś i dodaj do mięsa. Do rondelka wlej bulion Krakus i dodaj 3 łyżki koncentratu. Zagotuj. Po chwili dodaj do sosu kilka łyżek śmietany.
Makaron nadziej mięsnym farszem. Rurki układaj obok siebie w żaroodpornym naczyniu. Ułożone cannelloni polej obficie sosem pomidorowym i przykryj folią aluminiową.
Rozgrzej piekarnik do około 185 stopni Celsjusza i piecz około 40-45 minut. Podaj na ciepło ze świeżymi liśćmi bazylii.