Cannelloni z mięsem i bazylią

rozalia60
Cannelloni z mięsem i bazylią

0

0 / 0

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. makaron lubella cannelloni

500 g mięso mielone

2 szt. cebula

3 szt. ząbek czosnku

1 szt. papryka czerwona

1 opak. koncentrat bulionu drobiowego krakus

1 opak. śmietana 18%

1 opak. koncentrat pomidorowy kotlin

4 szcz. sól, pieprz

1 pęcz. świeża bazylia

Przygotowanie


1

Najpierw rozgrzej tłuszcz na patelni. W międzyczasie posiekaj cebulę i zeszklij ją. Przeciśnij czosnek przez praskę i dodaj do mięsa mielonego. Wrzuć wszystko na patelnię i dopraw solą i pieprzem.

2

Pokrojoną w kostkę paprykę uduś i dodaj do mięsa. Do rondelka wlej bulion Krakus i dodaj 3 łyżki koncentratu. Zagotuj. Po chwili dodaj do sosu kilka łyżek śmietany.

3

Makaron nadziej mięsnym farszem. Rurki układaj obok siebie w żaroodpornym naczyniu. Ułożone cannelloni polej obficie sosem pomidorowym i przykryj folią aluminiową.

4

Rozgrzej piekarnik do około 185 stopni Celsjusza i piecz około 40-45 minut. Podaj na ciepło ze świeżymi liśćmi bazylii.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły