Cannelloni z mięsem

m7
Cannelloni z mięsem

2

0 / 0

Makaron cannelloni z mięsem jest przepisem bardzo łatwym , warto go przyrządzać na każdą okazje nie tylko na obiad , bardzo ładnie się prezentuje - życzę smacznego!

14

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. świeże zioła

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

2 szkl. bulion warzywny

1 szt. bułka

16 szt. makaron cannelloni lubella

1 szt. minikostka czosnek

1 szt. papryka

1 szt. cebula

1 szt. przecier pomidorowy łowicz

4 szt. pomidory pelatti

1 łyżka masło

50 dag. mięso mielone

20 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Bułkę namoczona odciśniętą ,dodać do mięsa mielonego, do tego jajko i przyprawy

2

Cebulkę zeszklić, dodać paprykę, do tego wlać bulion warzywny, plus przecier pomidorowy, plus pomidory z puszki pokrojone bez skórek. Wszystko zagotować i przyprawić według smaku.

3

Na blaszkę lub naczynie żaroodporne wylać troszku sosu, na to poukładać cannelloni napełnione mięsem mielonym, polać resztą sosu i posypać serem żółtym.

4

Zapiec 45 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

3455

kcal

Białka

133

gram

Węglowodany

614

gram

Tłuszcze

38

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły