1

Składniki

1 Szczypta
Świeże zioła
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
2 Szklanki
bulion warzywny
1 Sztuka
bułka
16 Sztuk
ingridient
makaron cannelloni Lubella
1 Sztuka
Minikostka czosnek
1 Sztuka
papryka
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
przecier pomidorowy
4 Sztuki
Pomidory pelatti
1 Łyżka
masło
50 Dekagramów
mięso mielone
20 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bułkę namoczona odciśniętą ,dodać do mięsa mielonego, do tego jajko i przyprawy
  2. Cebulkę zeszklić, dodać paprykę, do tego wlać bulion warzywny, plus przecier pomidorowy, plus pomidory z puszki pokrojone bez skórek. Wszystko zagotować i przyprawić według smaku.
  3. Na blaszkę lub naczynie żaroodporne wylać troszku sosu, na to poukładać cannelloni napełnione mięsem mielonym, polać resztą sosu i posypać serem żółtym.
  4. Zapiec 45 minut.

Opis

Makaron cannelloni z mięsem jest przepisem bardzo łatwym , warto go przyrządzać na każdą okazje nie tylko na obiad , bardzo ładnie się prezentuje - życzę smacznego!

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Spaghetti z sosem pomidorowym

Łatwy Do 40 min
Spaghetti z sosem pomidorowym

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!