1

Składniki

1 Szczypta
Świeże zioła
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
2 Szklanki
bulion warzywny
1 Sztuka
bułka
16 Sztuk
ingridient
makaron cannelloni Lubella
1 Sztuka
Minikostka czosnek
1 Sztuka
papryka
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
przecier pomidorowy
4 Sztuki
Pomidory pelatti
1 Łyżka
masło
50 Dekagramów
mięso mielone
20 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Bułkę namoczona odciśniętą ,dodać do mięsa mielonego, do tego jajko i przyprawy
  2. Cebulkę zeszklić, dodać paprykę, do tego wlać bulion warzywny, plus przecier pomidorowy, plus pomidory z puszki pokrojone bez skórek. Wszystko zagotować i przyprawić według smaku.
  3. Na blaszkę lub naczynie żaroodporne wylać troszku sosu, na to poukładać cannelloni napełnione mięsem mielonym, polać resztą sosu i posypać serem żółtym.
  4. Zapiec 45 minut.

Opis

Makaron cannelloni z mięsem jest przepisem bardzo łatwym , warto go przyrządzać na każdą okazje nie tylko na obiad , bardzo ładnie się prezentuje - życzę smacznego!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!