Cannelloni z kurczakiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Cannelloni z kurczakiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973472035.jpeg&w=3840&q=75)
Cannelloni z kurczakiem, pieczarkami i serem pleśniowym. Pycha!
0
2.7 / 13
Cannelloni z kurczakiem, pieczarkami i serem pleśniowym. Pycha!
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
100 śmietana 18%
100 g gorgonzola
1 szt. cebula
12 dag. cannelloni
30 dag. pierś kurczaka
20 dag. pieczarki
Przygotowanie
1
Cannelloni gotujemy al dente.
2
Na patelni podsmażmy kurczaka pokrojonego w kostkę, pieczarki, cebulę. Dodajemy śmietanę.
3
Cannelloni polewamy olejem, aby się nie skleiły.
4
Cannelloni faszerujemy przygotowanym farszem, posypujemy serem żółtym. Zapiekamy przez 20 minut w temp 180 stopni.
5
Na koniec dodajemy pokruszoną gorgonzolę.