Cannelloni z kurczakiem
malg
Cannelloni z kurczakiem, pieczarkami i serem pleśniowym. Pycha!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
777
kcal
Białka
68
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2.7 / 13
Cannelloni z kurczakiem, pieczarkami i serem pleśniowym. Pycha!
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 śmietana 18%
100 g gorgonzola
1 szt. cebula
12 dag. cannelloni
30 dag. pierś kurczaka
20 dag. pieczarki
Przygotowanie
Cannelloni gotujemy al dente.
Na patelni podsmażmy kurczaka pokrojonego w kostkę, pieczarki, cebulę. Dodajemy śmietanę.
Cannelloni polewamy olejem, aby się nie skleiły.
Cannelloni faszerujemy przygotowanym farszem, posypujemy serem żółtym. Zapiekamy przez 20 minut w temp 180 stopni.
Na koniec dodajemy pokruszoną gorgonzolę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
777
kcal
Białka
68
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.