Cannelloni z kurczakiem
m7
Potrawa ta wymaga doświadczenia w kuchni. Wyborna na wykwintną kolację dla znajomych, jak i uroczysty obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
466
kcal
Białka
44
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
2.9 / 16
Potrawa ta wymaga doświadczenia w kuchni. Wyborna na wykwintną kolację dla znajomych, jak i uroczysty obiad.
12
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. oregano
0.50 łyżecz. cukier
500 g pierś kurczaka
1 szkl. mozzarella
2 szkl. przecier pomidorowy łowicz
1 szt. cannelloni
2 szt. jaja kurze całe
4 szt. czosnek
4 łyżka olej
4 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
Cannelloni gotujemy al dente. Pierś z kurczaka mielimy lub drobno kroimy. Mięso przesmażamy na oleju, doprawiamy oregano, solą i pieprzem, studzimy i mieszamy z jajkami, bułką tartą i serem. Przecier pomidorowy mieszamy z pozostałym serem. Dodajemy roztarte ząbki czosnku, cukier, sól i pieprz do smaku.
Cannelloni napełniamy farszem mięsnym. Układamy obok siebie w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Polewamy przecierem pomidorowym. Zapiekamy w gorącym piekarniku 35-40min.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
466
kcal
Białka
44
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.