Cannelloni z kurczakiem

m7
Cannelloni z kurczakiem

2

2.9 / 16

Potrawa ta wymaga doświadczenia w kuchni. Wyborna na wykwintną kolację dla znajomych, jak i uroczysty obiad.

12

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka oregano

0.50 łyżeczka cukier

500 g pierś kurczaka

1 szkl. mozzarella

2 szkl. przecier pomidorowy łowicz

1 szt. cannelloni

2 szt. jaja kurze całe

4 szt. czosnek

4 łyżka olej

4 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Cannelloni gotujemy al dente. Pierś z kurczaka mielimy lub drobno kroimy. Mięso przesmażamy na oleju, doprawiamy oregano, solą i pieprzem, studzimy i mieszamy z jajkami, bułką tartą i serem. Przecier pomidorowy mieszamy z pozostałym serem. Dodajemy roztarte ząbki czosnku, cukier, sól i pieprz do smaku.

2

Cannelloni napełniamy farszem mięsnym. Układamy obok siebie w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Polewamy przecierem pomidorowym. Zapiekamy w gorącym piekarniku 35-40min.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły