1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
oregano
0.5 Łyżeczki
cukier
500 Gramów
Mielone mięso z kurczaka
1 Szklanka
mozzarella
2 Szklanki
przecier pomidorowy
1 Sztuka
Cannelloni
2 Sztuki
jaja kurze całe
4 Sztuki
czosnek
4 Łyżki
olej
4 Łyżki
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cannelloni gotujemy al dente. Mięso przesmażamy na oleju, doprawiamy oregano, solą i pieprzem, studzimy i mieszamy z jajkami, bułką tartą i serem. Przecier pomidorowy mieszamy z pozostałym serem. Dodajemy roztarte ząbki czosnku, cukier, sól i pieprz do smaku.
  2. Cannelloni napełniamy farszem mięsnym. Układamy obok siebie w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Polewamy przecierem pomidorowym. Zapiekamy w gorącym piekarniku 35-40min.

Opis

Potrawa ta wymaga doświadczenia w kuchni. Wyborna na wykwintną kolację dla znajomych, jak i uroczysty obiad.

Podobne przepisy

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kotlety z kaszy gryczanej

Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!