Cannelloni z kapustą i grzybami

tyna
Cannelloni z kapustą i grzybami

0

0 / 0

W tym roku na wigilię do barszczu podałam cannelloni z kapustą i grzybami, były pyszne.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. pieprz, sól do smaku

400 g cannelloni

800 g kapusta kiszona

200 g grzyby

2 szt. liść laurowy

4 szt. ziele angielskie

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Kapustę gotujemy z liściem laurowym, zielem angielskim i namoczonymi grzybkami.

2

Gdy kapusta będzie miękka odcedzamy ją, studzimy i kroimy na drobno.

3

Na oleju podsmażamy cebulę z czosnkiem, dodajemy do kapusty doprawiamy pieprzem i solą.

4

Cannelloni gotujemy al dente, odcedzamy i delikatnie faszerujemy kapustą.

5

Zapiekamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym przez 15 min w temperaturze 200 stopni.

6

Podajemy z parmezanem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły