0

Składniki

1 Szczypta
Pieprz, sól do smaku
400 Gramów
Cannelloni
800 Gramów
kapusta kiszona
200 Gramów
Grzyby
2 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
cebula
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę gotujemy z liściem laurowym, zielem angielskim i namoczonymi grzybkami.
  2. Gdy kapusta będzie miękka odcedzamy ją, studzimy i kroimy na drobno.
  3. Na oleju podsmażamy cebulę z czosnkiem, dodajemy do kapusty doprawiamy pieprzem i solą.
  4. Cannelloni gotujemy al dente, odcedzamy i delikatnie faszerujemy kapustą.
  5. Zapiekamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym przez 15 min w temperaturze 200 stopni.
  6. Podajemy z parmezanem.

Opis

W tym roku na wigilię do barszczu podałam cannelloni z kapustą i grzybami, były pyszne.

Podobne przepisy

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Bigos świąteczny

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Łazankowe trendy

Przepis
Średni Do 40 min
Łazankowe trendy

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!