Cannelloni z kapustą i grzybami

tyna
Cannelloni z kapustą i grzybami

Średnia 0 / 0

Oceń!

W tym roku na wigilię do barszczu podałam cannelloni z kapustą i grzybami, były pyszne.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. pieprz, sól do smaku

400 g cannelloni

800 g kapusta kiszona

200 g grzyby

2 szt. liść laurowy

4 szt. ziele angielskie

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

3 łyżka olej

Przygotowanie


Kapustę gotujemy z liściem laurowym, zielem angielskim i namoczonymi grzybkami.

Gdy kapusta będzie miękka odcedzamy ją, studzimy i kroimy na drobno.

Na oleju podsmażamy cebulę z czosnkiem, dodajemy do kapusty doprawiamy pieprzem i solą.

Cannelloni gotujemy al dente, odcedzamy i delikatnie faszerujemy kapustą.

Zapiekamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym przez 15 min w temperaturze 200 stopni.

Podajemy z parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

350

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

57

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły