Cannelloni z kapustą i grzybami
tyna
0
0 / 0
W tym roku na wigilię do barszczu podałam cannelloni z kapustą i grzybami, były pyszne.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szcz. pieprz, sól do smaku
400 g cannelloni
800 g kapusta kiszona
200 g grzyby
2 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
3 łyżka olej
Przygotowanie
1
Kapustę gotujemy z liściem laurowym, zielem angielskim i namoczonymi grzybkami.
2
Gdy kapusta będzie miękka odcedzamy ją, studzimy i kroimy na drobno.
3
Na oleju podsmażamy cebulę z czosnkiem, dodajemy do kapusty doprawiamy pieprzem i solą.
4
Cannelloni gotujemy al dente, odcedzamy i delikatnie faszerujemy kapustą.
5
Zapiekamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym przez 15 min w temperaturze 200 stopni.
6
Podajemy z parmezanem.