Cannelloni z kapustą i grzybami
tyna
W tym roku na wigilię do barszczu podałam cannelloni z kapustą i grzybami, były pyszne.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
350
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
W tym roku na wigilię do barszczu podałam cannelloni z kapustą i grzybami, były pyszne.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. pieprz, sól do smaku
400 g cannelloni
800 g kapusta kiszona
200 g grzyby
2 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
3 łyżka olej
Przygotowanie
Kapustę gotujemy z liściem laurowym, zielem angielskim i namoczonymi grzybkami.
Gdy kapusta będzie miękka odcedzamy ją, studzimy i kroimy na drobno.
Na oleju podsmażamy cebulę z czosnkiem, dodajemy do kapusty doprawiamy pieprzem i solą.
Cannelloni gotujemy al dente, odcedzamy i delikatnie faszerujemy kapustą.
Zapiekamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym przez 15 min w temperaturze 200 stopni.
Podajemy z parmezanem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
350
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.