0

Składniki

1 Szczypta
Pieprz, sól do smaku
400 Gramów
Cannelloni
800 Gramów
kapusta kiszona
200 Gramów
Grzyby
2 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
cebula
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę gotujemy z liściem laurowym, zielem angielskim i namoczonymi grzybkami.
  2. Gdy kapusta będzie miękka odcedzamy ją, studzimy i kroimy na drobno.
  3. Na oleju podsmażamy cebulę z czosnkiem, dodajemy do kapusty doprawiamy pieprzem i solą.
  4. Cannelloni gotujemy al dente, odcedzamy i delikatnie faszerujemy kapustą.
  5. Zapiekamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym przez 15 min w temperaturze 200 stopni.
  6. Podajemy z parmezanem.

Opis

W tym roku na wigilię do barszczu podałam cannelloni z kapustą i grzybami, były pyszne.

Podobne przepisy

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Łazankowe trendy

Średni Do 40 min
Łazankowe trendy

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Indycze golonki duszone z cebulą

Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Cannelloni bez wysiłku

Średni Do 1 godz
Cannelloni bez wysiłku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!