2

Składniki

1 Puszka
groszek zielony
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
250 Gramów
ingridient
makaron Lubella Cannelloni
500 Gramów
mięso mielone
200 Gramów
ser żółty
50 Gramów
masło
2.5 Szklanki
mleko
1 Sztuka
Sos Lubella bolognese
3 Sztuki
czosnek
3 Łyżki
mąka
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Farsz: Przesmażamy na oleju mięso mielone, dodając pokrojony drobno czosnek, sól i pieprz. Mięso zalewamy sosem bolognese Lubella, a następnie dodajemy odcedzony zielony groszek.
  2. Sos beszamelowy: Masło rozpuszczamy w rondelku na niewielkim ogniu, dodajemy mąkę i mieszamy tak, aby nie było grudek. Powoli dolewamy zimne mleko, cały czas mieszając. Całość gotujemy kilka minut, zestawiamy z ognia i doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej.
  3. Nie gotujemy cannelloni. Napełniamy farszem rurki makaronu i układamy jendowarstwowo w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Całość polewamy obficie sosem beszamelowym i zapiekamy przykryte przez ok. 15 minut w temp. 200°C. Następnie posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy, nie przykrywając przez kolejne 15-20 minut.

Opis

Pyszne cannelloni

Podobne przepisy

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz.

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz.

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz.

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz.

Lasagne

Średni Do 1 godz.

Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Średni Do 1 godz.

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Średni Do 3 godz.

Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Łatwy Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!