Cannelloni z farszem serowo-ziemniaczanym
malg
Dla tych, którzy nie lubią lepić pierogów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1791
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
125
gram
Tłuszcze
118
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dla tych, którzy nie lubią lepić pierogów.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
6 szt. ziemniaki
1 szt. cebula
3 łyżka olej
12 dag. makaron cannelloni lubella
30 dag. twaróg półtłusty
20 dag. słonina
Przygotowanie
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie.
Ostudzone ziemniaki oraz ser biały przeciskamy przez praskę, cebulkę pokrojona w kostkę szklimy na oleju dodajemy do ziemniaków doprawiamy solą i pieprzem.
Na tłuszczy ze skwarkami obsmażmy cannelloni. Podajemy z sola pieprzem.
Przygotowujemy składniki.
Gotujemy cannelloni al dente.
Słonina kroimy w kostkę smażymy na patelni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1791
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
125
gram
Tłuszcze
118
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.