Cannelloni z farszem serowo-ziemniaczanym

malg
Cannelloni z farszem serowo-ziemniaczanym

0

0 / 0

Dla tych, którzy nie lubią lepić pierogów.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

6 szt. ziemniaki

1 szt. cebula

3 łyżka olej

12 dek. makaron cannelloni lubella

30 dek. twaróg półtłusty

20 dek. słonina

Przygotowanie


1

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie.

2

Ostudzone ziemniaki oraz ser biały przeciskamy przez praskę, cebulkę pokrojona w kostkę szklimy na oleju dodajemy do ziemniaków doprawiamy solą i pieprzem.

3

Na tłuszczy ze skwarkami obsmażmy cannelloni. Podajemy z sola pieprzem.

4

Przygotowujemy składniki.

5

Gotujemy cannelloni al dente.

6

Słonina kroimy w kostkę smażymy na patelni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły