Cannelloni z farszem serowo-ziemniaczanym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Cannelloni z farszem serowo-ziemniaczanym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974926291.jpeg&w=3840&q=75)
Dla tych, którzy nie lubią lepić pierogów.
0
0 / 0
Dla tych, którzy nie lubią lepić pierogów.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
6 szt. ziemniaki
1 szt. cebula
3 łyżka olej
12 dag. makaron cannelloni lubella
30 dag. twaróg półtłusty
20 dag. słonina
Przygotowanie
1
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie.
2
Ostudzone ziemniaki oraz ser biały przeciskamy przez praskę, cebulkę pokrojona w kostkę szklimy na oleju dodajemy do ziemniaków doprawiamy solą i pieprzem.
3
Na tłuszczy ze skwarkami obsmażmy cannelloni. Podajemy z sola pieprzem.
4
Przygotowujemy składniki.
5
Gotujemy cannelloni al dente.
6
Słonina kroimy w kostkę smażymy na patelni.