Cannelloni w sosie pomidorowym z serem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Cannelloni w sosie pomidorowym z serem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973656592.jpeg&w=3840&q=75)
Cannelloni w sosie pomidorowym z serem robiłam pierwszy raz i wyszło pyszne.
0
0 / 0
Cannelloni w sosie pomidorowym z serem robiłam pierwszy raz i wyszło pyszne.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
100 bulion drobiowy
2 szczyp. sól, pieprz
1 szt. makaron
1 szt. przecier pomidorowy łowicz
1 szt. cebula
30 dag. mięso mielone
20 dag. ser żółty
Przygotowanie
Makaron wrzuć na 2 minuty do wrzątku.
Mięso podsmaż na patelni z bulionem. Przypraw solą i pieprzem, dodaj posiekaną i obraną cebulę.
Makaron napełnij farszem.
Przecier gotuj w garnku, a jeśli jest za rzadki to zapraw go mąką.
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Połowę sosu wlej do naczynia żaroodpornego, na nim ułóż makaron i polej pozostałym sosem. Posyp żółtym serem. Zapiekaj przez ok. 25- 30 minut. Gotowe można podawać z ziemniakami z koperkiem. Smacznego!;-)