Cannelloni w sosie pomidorowym z serem
m7
Cannelloni w sosie pomidorowym z serem robiłam pierwszy raz i wyszło pyszne.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
255
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Cannelloni w sosie pomidorowym z serem robiłam pierwszy raz i wyszło pyszne.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
100 bulion drobiowy
2 szczyp. sól, pieprz
1 szt. makaron
1 szt. przecier pomidorowy łowicz
1 szt. cebula
30 dag. mięso mielone
20 dag. ser żółty
Przygotowanie
Makaron wrzuć na 2 minuty do wrzątku.
Mięso podsmaż na patelni z bulionem. Przypraw solą i pieprzem, dodaj posiekaną i obraną cebulę.
Makaron napełnij farszem.
Przecier gotuj w garnku, a jeśli jest za rzadki to zapraw go mąką.
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Połowę sosu wlej do naczynia żaroodpornego, na nim ułóż makaron i polej pozostałym sosem. Posyp żółtym serem. Zapiekaj przez ok. 25- 30 minut. Gotowe można podawać z ziemniakami z koperkiem. Smacznego!;-)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
255
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.