Cannelloni w sosie pomidorowym z serem

m7
Cannelloni w sosie pomidorowym z serem

0

0 / 0

Cannelloni w sosie pomidorowym z serem robiłam pierwszy raz i wyszło pyszne.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

100 bulion drobiowy

2 szczyp. sól, pieprz

1 szt. makaron

1 szt. przecier pomidorowy łowicz

1 szt. cebula

0

30 dag. mięso mielone

20 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Makaron wrzuć na 2 minuty do wrzątku.

2

Mięso podsmaż na patelni z bulionem. Przypraw solą i pieprzem, dodaj posiekaną i obraną cebulę.

3

Makaron napełnij farszem.

4

Przecier gotuj w garnku, a jeśli jest za rzadki to zapraw go mąką.

5

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

6

Połowę sosu wlej do naczynia żaroodpornego, na nim ułóż makaron i polej pozostałym sosem. Posyp żółtym serem. Zapiekaj przez ok. 25- 30 minut. Gotowe można podawać z ziemniakami z koperkiem. Smacznego!;-)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

255

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły