Cannelloni w sosie pomidorowym z serem
m7
0
0 / 0
Cannelloni w sosie pomidorowym z serem robiłam pierwszy raz i wyszło pyszne.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
100 bulion drobiowy
2 szcz. sól, pieprz
1 szt. makaron
1 szt. przecier pomidorowy łowicz
1 szt. cebula
0
30 dek. mięso mielone
20 dek. ser żółty
Przygotowanie
1
Makaron wrzuć na 2 minuty do wrzątku.
2
Mięso podsmaż na patelni z bulionem. Przypraw solą i pieprzem, dodaj posiekaną i obraną cebulę.
3
Makaron napełnij farszem.
4
Przecier gotuj w garnku, a jeśli jest za rzadki to zapraw go mąką.
5
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
6
Połowę sosu wlej do naczynia żaroodpornego, na nim ułóż makaron i polej pozostałym sosem. Posyp żółtym serem. Zapiekaj przez ok. 25- 30 minut. Gotowe można podawać z ziemniakami z koperkiem. Smacznego!;-)