Cannelloni nadziewane farszem rybnym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Cannelloni nadziewane farszem rybnym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976131610.jpeg&w=3840&q=75)
Oryginalne i smaczne danie rybne.
0
0 / 0
Oryginalne i smaczne danie rybne.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. śmietanka kremowa 30%
500 szt. filety z dorsza
2 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
1 szt. marchew
3 łyżka olej
1 łyżka mąka lubella
1 łyżka koperek
12 dag. makaron cannelloni lubella
Przygotowanie
Składniki wyrabiamy na jednolita masę.
Na oleju szklimy drobno pokrojona cebulkę, dodajemy mąkę i zalewamy kremówką.
Rybę i marchewkę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki gotujemy z solą liściem laurowym, zielem angielskim.
Cannelloni zapiekamy posypane koperkiem w temp. 180 stopni przez 25-30 minut.
Rybę i marchewkę mielimy, dodajemy jajko.
Ugotowane cannelloni nadziewamy farszem i zalewamy sosem śmietanowym.