Cannelloni nadziewane farszem rybnym

malg
Cannelloni nadziewane farszem rybnym

0

0 / 0

Oryginalne i smaczne danie rybne.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szkl. śmietanka kremowa 30%

500 szt. filety z dorsza

2 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

1 szt. marchew

3 łyżka olej

1 łyżka mąka lubella

1 łyżka koperek

12 dag. makaron cannelloni lubella

Przygotowanie


1

Składniki wyrabiamy na jednolita masę.

2

Na oleju szklimy drobno pokrojona cebulkę, dodajemy mąkę i zalewamy kremówką.

3

Rybę i marchewkę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki gotujemy z solą liściem laurowym, zielem angielskim.

4

Cannelloni zapiekamy posypane koperkiem w temp. 180 stopni przez 25-30 minut.

5

Rybę i marchewkę mielimy, dodajemy jajko.

6

Ugotowane cannelloni nadziewamy farszem i zalewamy sosem śmietanowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

36312

kcal

Białka

7882

gram

Węglowodany

30

gram

Tłuszcze

31

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły