2

Składniki

250 Gramów
ingridient
makaron Lubella Cannelloni
400 Gramów
ingridient
pomidory krojone bez skórki Łowicz
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Bakłażan
1 Sztuka
cukinia
200 Gramów
Ricotta
100 Gramów
Mozarella
2 Łyżki
masło
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
Doniczka bazylii
1 Sztuka
Pieprz, sól do smaku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotowujemy makaron oraz brytfankę posmarowaną oliwą.
  2. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
  3. Kroimy warzywa w małą kostkę.
  4. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek oraz wszystkie warzywa i dusimy przez 6 minut. Następnie studzimy.
  5. Warzywa mieszamy z serem ricotta. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  6. Wystudzonym farszem nadziewamy makaron i układamy go w brytfance.
  7. Podlewamy makaron pomidorami krojonymi Łowicz, wymieszanymi z posiekaną bazylią i doprawionymi solą.
  8. Pieczemy w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu przez 35 minut, pod przykryciem.
  9. Po wyciągnięciu z piekarnika równomiernie posypujemy startą mozzarellą.

Podobne przepisy

Spaghetti z grilla

Przepis
Łatwy Do 15 min
Spaghetti z grilla

Makaron nadziewany

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron nadziewany

Łazankowe trendy

Przepis
Średni Do 15 min
Łazankowe trendy

Mousaka z bakłażanem i ziemniakami w sosie beszamelowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Mousaka z bakłażanem i ziemniakami w sosie beszamelowym

Spaghetti z bakłażanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z bakłażanem

Świderki (nie tylko) dla dzieci

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świderki (nie tylko) dla dzieci

Polędwiczka z kolankami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Polędwiczka z kolankami

Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!