Cannelloni bez wysiłku

lubella
Cannelloni bez wysiłku

1

3.5 / 8

Szukasz przepisu na wegetariańskie i proste w przygotowaniu cannelloni? Właśnie udało Ci się go znaleźć! Bakłażan, cukinia, pomidory, cebula, a do tego czosnek, bazylia i aż dwa pyszne, włoskie sery, zapiekane we wnętrzu makaronowych rurek to pomysł na smakowite, bezmięsne danie.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 g makaron lubella cannelloni

1 szt. cebula

1 szt. bakłażan

1 szt. cukinia

200 g ricotta

100 g mozarella

2 łyżka masło

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. doniczka bazylii

1 szt. pieprz, sól do smaku

400 g pomidory krojone łowicz

Przygotowanie


1

Przygotowujemy makaron oraz brytfankę posmarowaną oliwą.

2

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.

3

Kroimy warzywa w małą kostkę.

4

Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek oraz wszystkie warzywa i dusimy przez 6 minut. Następnie studzimy.

5

Warzywa mieszamy z serem ricotta. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

6

Wystudzonym farszem nadziewamy makaron i układamy go w brytfance.

7

Podlewamy makaron pomidorami krojonymi Łowicz, wymieszanymi z posiekaną bazylią i doprawionymi solą.

8

Pieczemy w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu przez 35 minut, pod przykryciem.

9

Po wyciągnięciu z piekarnika równomiernie posypujemy startą mozzarellą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły