Cannelloni

eluchap

Polecam
Wartości odżywcze na porcję
Energia
452
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Polecam
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
500 sos pomidorowy łowicz
250 g cannelloni
250 g ser żółty
200 g pieczarki
500 g mięso mielone
1 szt. jajko
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. marchew
1 szt. cebula
0.50 łyżecz. sól, pieprz
Przygotowanie
Cebule, czosnek, pieczarki, marchew obrać drobno posiekać i podsmażyć na lekko podgrzanej na patelni oliwie z oliwek.
Dodać mięso mielone i przyprawy smażyć przez 15-20 minut.
Zdjąć z kuchenki, dodać jajko i sos pomidorowy tyle aby powstała jednolita masa.
Rurki makaronowe napełnić farszem i w ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
Wierz polać resztą sosu, posypać startym serem.
Zapiekać w piekarniku piekarniku w temp. 190stopni, przez 25-300minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
452
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.