Cannelloni
eluchap
Polecam
1
0 / 0
Polecam
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
500 sos pomidorowy łowicz
250 g cannelloni
250 g ser żółty
200 g pieczarki
500 g mięso mielone
1 szt. jajko
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. marchew
1 szt. cebula
0.50 łyżeczka sól, pieprz
Przygotowanie
1
Cebule, czosnek, pieczarki, marchew obrać drobno posiekać i podsmażyć na lekko podgrzanej na patelni oliwie z oliwek.
2
Dodać mięso mielone i przyprawy smażyć przez 15-20 minut.
3
Zdjąć z kuchenki, dodać jajko i sos pomidorowy tyle aby powstała jednolita masa.
4
Rurki makaronowe napełnić farszem i w ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
5
Wierz polać resztą sosu, posypać startym serem.
6
Zapiekać w piekarniku piekarniku w temp. 190stopni, przez 25-300minut.