Cannelloni

eluchap
Cannelloni

1

0 / 0

Polecam

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

500 sos pomidorowy łowicz

250 g cannelloni

250 g ser żółty

200 g pieczarki

500 g mięso mielone

1 szt. jajko

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. marchew

1 szt. cebula

0.50 łyżeczka sól, pieprz

Przygotowanie


1

Cebule, czosnek, pieczarki, marchew obrać drobno posiekać i podsmażyć na lekko podgrzanej na patelni oliwie z oliwek.

2

Dodać mięso mielone i przyprawy smażyć przez 15-20 minut.

3

Zdjąć z kuchenki, dodać jajko i sos pomidorowy tyle aby powstała jednolita masa.

4

Rurki makaronowe napełnić farszem i w ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.

5

Wierz polać resztą sosu, posypać startym serem.

6

Zapiekać w piekarniku piekarniku w temp. 190stopni, przez 25-300minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły