Camembert zapiekany z warzywami

m7
Camembert zapiekany z warzywami

0

0 / 0

Zapiekany, lejący się camembert świetnie komponuje się z warzywami gotowanymi na parze, a całość tworzy zdrowy i pożywny obiadek. A wszystko przyrządzone w 20 minut, prawie bez naszego udziału.

3

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. ser okrągły camembert np. turek, sekret mnicha

1 szt. mieszanka warzyw mrożonych

1 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Ważne aby zaopatrzyć się w jak najświeższy serek camembert, najlepiej taki z miesiącem do terminu ważności. Te starsze, bliższe terminowi ważności, są ostrzejsze i nienajlepiej wychodzą zapiekane.

2

serek owijamy dokładnie folią aluminiową i wkładamy do piekarnika lub kombiwaru na ok 20 minut (ja piekłam w kombiwarze w temperaturze 175 stopni, w piekarniku powinno być raczej cieplej).

3

w tym samym czasie gotujemy na parze posolone warzywa.

4

na talerz nakładamy ostrożnie serek, odwinięty z folii i dokładamy warzywa polane łyżką oliwy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

447

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

b/d

0

Tłuszcze

39

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły