Camembert zapiekany z warzywami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Camembert zapiekany z warzywami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976130962.jpeg&w=3840&q=75)
Zapiekany, lejący się camembert świetnie komponuje się z warzywami gotowanymi na parze, a całość tworzy zdrowy i pożywny obiadek. A wszystko przyrządzone w 20 minut, prawie bez naszego udziału.
0
0 / 0
Zapiekany, lejący się camembert świetnie komponuje się z warzywami gotowanymi na parze, a całość tworzy zdrowy i pożywny obiadek. A wszystko przyrządzone w 20 minut, prawie bez naszego udziału.
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. ser okrągły camembert np. turek, sekret mnicha
1 szt. mieszanka warzyw mrożonych
1 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Ważne aby zaopatrzyć się w jak najświeższy serek camembert, najlepiej taki z miesiącem do terminu ważności. Te starsze, bliższe terminowi ważności, są ostrzejsze i nienajlepiej wychodzą zapiekane.
serek owijamy dokładnie folią aluminiową i wkładamy do piekarnika lub kombiwaru na ok 20 minut (ja piekłam w kombiwarze w temperaturze 175 stopni, w piekarniku powinno być raczej cieplej).
w tym samym czasie gotujemy na parze posolone warzywa.
na talerz nakładamy ostrożnie serek, odwinięty z folii i dokładamy warzywa polane łyżką oliwy.