Camembert zapiekany z warzywami
m7
Zapiekany, lejący się camembert świetnie komponuje się z warzywami gotowanymi na parze, a całość tworzy zdrowy i pożywny obiadek. A wszystko przyrządzone w 20 minut, prawie bez naszego udziału.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
447
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zapiekany, lejący się camembert świetnie komponuje się z warzywami gotowanymi na parze, a całość tworzy zdrowy i pożywny obiadek. A wszystko przyrządzone w 20 minut, prawie bez naszego udziału.
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. ser okrągły camembert np. turek, sekret mnicha
1 szt. mieszanka warzyw mrożonych
1 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Ważne aby zaopatrzyć się w jak najświeższy serek camembert, najlepiej taki z miesiącem do terminu ważności. Te starsze, bliższe terminowi ważności, są ostrzejsze i nienajlepiej wychodzą zapiekane.
serek owijamy dokładnie folią aluminiową i wkładamy do piekarnika lub kombiwaru na ok 20 minut (ja piekłam w kombiwarze w temperaturze 175 stopni, w piekarniku powinno być raczej cieplej).
w tym samym czasie gotujemy na parze posolone warzywa.
na talerz nakładamy ostrożnie serek, odwinięty z folii i dokładamy warzywa polane łyżką oliwy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
447
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.