Camembert zapiekany w bułce z dżemem
maspexdigital
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1901
kcal
Białka
89
gram
Węglowodany
166
gram
Tłuszcze
95
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
3 szt. bułka
3 szt. ser camembert
1 opak. dżem łowicz pigwowiec z acerolą
Przygotowanie
W każdej bułce należy ściąć górną część bułki i wydrążyć środek.
Do każdej bułki włożyć serek camembert.
Sery naciąć na środku i w każde nacięcie włożyć 2 łyżeczki dżemu Łowicz.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni. Bułki piec ok 15-20 minut. Podawać gorące.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1901
kcal
Białka
89
gram
Węglowodany
166
gram
Tłuszcze
95
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.