Camembert w cieście naleśnikowym

uwielbiampl
Camembert w cieście naleśnikowym

Średnia 0 / 0

Oceń!

Camembert w cieście naleśnikowym to danie cieszące zarówno podniebienie, jak i wzrok. Nasz przepis to świetna propozycja na imprezową przekąskę - bardzo smaczny i łatwy do przygotowania. Warto sprawdzić!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

0.20 szkl. mleko

1 szt. ser camembert

1 szt. jaja kurze całe

0.50 łyżecz. przyprawa typu vegeta

0.50 łyżecz. przyprawa maggi

0.50 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

Przygotowanie


Przygotowujemy ciasto tak jak na naleśniki, tylko musi być bardzo gęste.

Ciasto ma być tzw. wytrawne, dlatego dodajemy do smaku przyprawę Magii i troszkę Vegety.

Obtaczamy kawałki sera w tym cieście i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na małym ogniu po kilka minut z każdej strony.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

190

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły