2

Składniki

0.5 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
0.2 Szklanki
mleko
1 Sztuka
Ser camembert
1 Sztuka
jaja kurze całe
0.5 Łyżeczki
przyprawa typu vegeta
0.5 Łyżeczki
przyprawa maggi
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotowujemy ciasto tak jak na naleśniki, tylko musi być bardzo gęste.
  2. Ciasto ma być tzw. wytrawne, dlatego dodajemy do smaku przyprawę Magii i troszkę Vegety.
  3. Obtaczamy kawałki sera w tym cieście i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na małym ogniu po kilka minut z każdej strony.

Opis

Pyszna, elegancka przekąska.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!