Calzone z meksykańskim wnętrzem dla kibiców głodnych zwycięstwa

b.peczka
Calzone z meksykańskim wnętrzem dla kibiców głodnych zwycięstwa

0

0 / 0

Połączenie kuchni włoskiej i meksykańskiej. Tradycyjne włoskie ciasto (jak na pizzę) z ostrym meksykańskim wnętrzem, mięsem mielonym i warzywami.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g mąka lubella puszysta poznańska

200 ciepła woda

20 g świeże drożdże

1 łyżeczka cukier

3 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

200 g mięso mielone z indyka

4 łyżka fasola czerwona

4 łyżka groszek zielony konserwowy

10 szt. pomidorki koktajlowe

1 szt. cebula

1 szt. papryka czerwona

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Do miski wlej ciepłą wodę, rozpuść drożdże i cukier. Odczekaj 15 minut do wyrośnięcia. Dodaj mąkę i sól i wyrabiaj przez kilka minut. Odczekaj kwadrans i wyrób ciasto, a następnie rozwałkuj i wycinaj kółka jak na pierogi.

2

Posiekaj cebulkę i podsmaż na oliwie z oliwek. Pod koniec dodaj posiekany drobno czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę i pomidorki. Chwilkę podduś. Dodaj mięso mielone, sól i pieprz, a pod koniec smażenia groszek i fasolę. Wlej sos meksykański i ketchup Kotlin z piekła rodem. Gotuj do chwili, aż całość zgęstnieje.

3

Otrzymanym farszem nadziej pierożki. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp czarnuszką lub sezamem. Piecz w temp. 200 stopni przez 15 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły