Cake pops

Lubella
Cake pops

0

0 / 0

Słodycz, której nikt nie odmówi, a mowa tu oczywiście o cake popsach! Idealne na Dzień Dziecka — chrupiące w środku, obtoczone w białej czekoladzie i kolorowych posypkach. Proste do zrobienia, pyszne do zjedzenia!

6

Składniki

50 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

0.50 opak. lubella muszelki choco

3 łyżka dżem truskawkowy łowicz

3 łyżka krem czekoladowy

2 opak. biała czekolada

1 szt. kolorowe posypki

8 szt. patyczki do szaszłyków

Przygotowanie


1

Zblenduj płatki śniadaniowe i przełóż je do miski.

2

Do zblendowanych płatków dodaj dżem i krem czekoladowy, wymieszaj.

3

Z masy uformuj kulki w tym samym rozmiarze.

4

Gotowe kulki nakłuj na długie patyczki.

5

W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę.

6

Zanurz cake popsy w białej czekoladzie, a następnie posyp je wybraną posypką.

7

Gotowe cake popsy ułóż na blaszce z patyczkami do góry.

8

Odstaw do lodówki na około 20 minut, tak aby czekolada stwardniała.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły