Cake pops

Lubella

Słodycz, której nikt nie odmówi, a mowa tu oczywiście o cake popsach! Idealne na Dzień Dziecka — chrupiące w środku, obtoczone w białej czekoladzie i kolorowych posypkach. Proste do zrobienia, pyszne do zjedzenia!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Słodycz, której nikt nie odmówi, a mowa tu oczywiście o cake popsach! Idealne na Dzień Dziecka — chrupiące w środku, obtoczone w białej czekoladzie i kolorowych posypkach. Proste do zrobienia, pyszne do zjedzenia!
6
Składniki
50 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
0.50 opak. lubella muszelki choco
3 łyżka dżem truskawkowy łowicz
3 łyżka krem czekoladowy
2 opak. biała czekolada
1 szt. kolorowe posypki
8 szt. patyczki do szaszłyków
Przygotowanie
Zblenduj płatki śniadaniowe i przełóż je do miski.
Do zblendowanych płatków dodaj dżem i krem czekoladowy, wymieszaj.
Z masy uformuj kulki w tym samym rozmiarze.
Gotowe kulki nakłuj na długie patyczki.
W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę.
Zanurz cake popsy w białej czekoladzie, a następnie posyp je wybraną posypką.
Gotowe cake popsy ułóż na blaszce z patyczkami do góry.
Odstaw do lodówki na około 20 minut, tak aby czekolada stwardniała.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.