By siłę w szkole mieć, trzeba dobrze zjeść - kanapka mocy!

zibi_89
By siłę w szkole mieć, trzeba dobrze zjeść - kanapka mocy!

0

0 / 0

By siłę mieć trzeba dobrze zjeść - tak zawsze mówiła mi mama, gdy byłem mały. Stworzyłem kanapkę mocy, która jest pyszna, aż palce lizać i która dostarcza wielu niezapomnianych doznań smakowych!

17

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. bułka wiejska

1 szt. jajko ugotowane na twardo

2 szt. ogórki konserwowe krakus

5 plast. papryka czerwona

1 plast. szynka wieprzowa

1 plast. ser żółty

2 łyżka parmezan

1 szt. bakłażan

5 szt. pomidory suszone

2 łyżka sos boloński łowicz

1 szt. cebula

1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

1 szt. marchewka

1 szcz. rozmaryn

1 szcz. świeży tymianek

Przygotowanie


1

Do kanapki użyłem pasty, którą robię z żoną. Najpierw smażymy na złoty kolor cebulkę i bakłażany, potem dodajemy suszone pomidory i marchewkę i dalej smażymy. Potem trochę gotujemy.

2

Dodajemy sos boloński Łowicz, pieprz, sól, rozmaryn, a na koniec wszystko blendujemy i wkładamy do słoiczka. Dodaję również trochę parmezanu, by sos zrobił się gęstszy. I mamy pastę na chleb, czy bułki! Pasta wystarcza na kilka dni.

3

Bułkę kroję i smaruję pastą, którą opisałem wyżej. Na pastę nakładam szynkę, żółty ser, jajko pokrojone w plasterki, ogórki konserwe Krakus i czerwoną paprykę pokrojoną w paseczki.

4

Potem trochę świeżego tymianku, suszonego rozmarynu i kanapka mocy gotowa. Jest pyszna, sycąca i ciekawa, a jak smakuje - palce lizać!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły