Burrito z ryżem i sosem słodko-kwaśnym

Łowicz
Burrito z ryżem i sosem słodko-kwaśnym

3

4.3 / 6

Kolorowy posiłek rodem z Meksyku. Burrito z ryżem i kolorowymi warzywami sprawdzi się na wegetariański obiad. Aromaty w tym posiłku komponują się idealnie i posmakują również fanom tradycyjnych smaków.

?

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Przygotowanie


1

Do garnka wrzucamy ryż. Zalewamy sosem słodko-kwaśnym Łowicz i dolewamy 1 szklankę wody. Przykrywamy przykrywką i gotujemy do momentu aż ryż będzie miękki. W razie potrzeby dolewamy wody.

2

Do ugotowanego ryżu w sosie dodajemy fasolę czerwoną i pokrojoną w drobną kostkę paprykę.

3

Na górną część tortilli nakładamy ryż. Zawijamy boki tortilli, a następnie zwijamy w rulon. Burrito podsmażamy na suchej patelni grillowej lub zwykłej. Podajemy z kwaśną śmietaną oraz np. z guacamole.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

614

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

111

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły