Burrito z ryżem i sosem słodko-kwaśnym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1708614874714.png&w=3840&q=75)
Łowicz
![Burrito z ryżem i sosem słodko-kwaśnym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977611095.jpeg&w=3840&q=75)
Kolorowy posiłek rodem z Meksyku. Burrito z ryżem i kolorowymi warzywami sprawdzi się na wegetariański obiad. Aromaty w tym posiłku komponują się idealnie i posmakują również fanom tradycyjnych smaków.
3
4.3 / 6
Kolorowy posiłek rodem z Meksyku. Burrito z ryżem i kolorowymi warzywami sprawdzi się na wegetariański obiad. Aromaty w tym posiłku komponują się idealnie i posmakują również fanom tradycyjnych smaków.
?
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Przygotowanie
Do garnka wrzucamy ryż. Zalewamy sosem słodko-kwaśnym Łowicz i dolewamy 1 szklankę wody. Przykrywamy przykrywką i gotujemy do momentu aż ryż będzie miękki. W razie potrzeby dolewamy wody.
Do ugotowanego ryżu w sosie dodajemy fasolę czerwoną i pokrojoną w drobną kostkę paprykę.
Na górną część tortilli nakładamy ryż. Zawijamy boki tortilli, a następnie zwijamy w rulon. Burrito podsmażamy na suchej patelni grillowej lub zwykłej. Podajemy z kwaśną śmietaną oraz np. z guacamole.
Kategorie
Alergeny
Laktoza