Burrata z kolorowymi pomidorami

EkspertOdKuchni
Burrata z kolorowymi pomidorami

0

0 / 0

Burrata z kolorowymi pomidorami to lekka przekąska włoska, która zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Świetnie sprawdzi się na letnią kolację lub orzeźwiającą przekąskę. Połączenie kremowego sera z soczystymi pomidorami, oliwą z oliwek, koperkiem i parmezanem przypadnie do gustu wszystkim fanom świeżych i prostych dań. Życzymy smacznego!

9

Składniki

10 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. burrata

1 szt. pomidor czekoladowy

1 szt. pomidor żółty

1 szt. pomidor malinowy

40 ml oliwa z oliwek

2 łyżka sok z cytryny

50 g parmezan tarty

2 łodyga koperek

1 szczyp. pieprz i sól

Przygotowanie


1

Pomidory dokładnie umyć, wyciąć szypułki, pokroić w kostkę i umieścić w misce.

2

Pomidory skropić oliwą oraz sokiem z cytryny. Dodać sól, pieprz oraz posiekany koperek. Wymieszać.

3

Wyłożyć porcję pomidorów na talerz. Na środku położyć burratę, posypać tartym parmezanem i polać odrobiną oliwy. Doprawić do smaku pieprzem i solą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

313

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły