Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Przygotuj ciasto i odstaw je do wyrośnięcia. Po określonym czasie uformuj niewielkie bułki na burgery i piecz je w 200 stopniach przez około 10 - 15 minut, aż bułeczki ładnie zbrązowieją. Przygotuj wszystkie potrzebne dodatki, a pulpeciki w sosie pomidorowym podgrzej na patelni. Gotowe bułeczki przekrój na pół i stwórz swojego burgera: bułka, sos pomidorowy, rukola, pulpet, ser, pomidorki, bułka i ogórek konserwowy spięty wykałaczką. Burgery z pulpetami w sosie pomidorowym to ciekawa alternatywa klasycznej amerykańskiej kanapki.
1 | Opakowanie |
Pulpety w sosie pomidorowym Łowicz
|
|
![]() |
|||
Bułeczki |
|||
250 | Gramów | ||
![]() |
|||
150 | Mililitrów |
woda
|
|
40 | Gramów |
masło
|
|
12 | Gramów |
Świeże drożdże
|
|
1 | Sztuka |
Jajka kurze całe
|
|
1 | Szczypta |
SEZAM
|
|
Dodatki |
|||
1 | Kostka |
ser żółty
|
|
10 | Sztuk | ||
1 | Pęczek |
Rukola
|
|
1 | Opakowanie |
mini ogórki konserwowe
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |