Burgery wołowe

kontakt_2
Burgery wołowe

0

0 / 0

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 g mięso mielone wołowe

4 szt. bułki do hamburgerów

5 łyżka musztarda

1 łyżka posiekana natka pietruszki

5 łyżka ketchup kotlin łagodny

4 łyżka majonez

0.50 szt. czerwona cebula

4 szt. ogórki konserwowe krakus

1 szt. pomidor

1 szt. ogórek zielony

0.50 szt. sałata lodowa

2 łyżka cebulka prażona

4 plaster ser cheddar

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Do mięsa (np. antrykot) dodajemy 1 łyżkę musztardy, posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Mięso wyrabiamy dokładnie ręką i formujemy okrągły kotlet o grubości ok 2 cm.

2

Pomidora, ogórki, cebulkę kroimy na plasterki.

3

Hamburgery grillujemy tak jak lubimy, bułki hamburgerowe podgrzewamy chwilę również na grillu.

4

Ugrillowaną bułkę smarujemy majonezem, na 1 połówce układamy kolejno- sałatę, kotlet wołowy, 1 łyżkę keczupu, 1 plasterek sera, kilka plasterków pomidora, ogórków, cebulki, 1 łyżkę musztardy, 1 łyżeczkę cebulki prażonej i przykrywamy drugą połową bułki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1157

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

103

gram

Tłuszcze

56

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły