Burgery wołowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_2
![Burgery wołowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973834135.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g mięso mielone wołowe
4 szt. bułki do hamburgerów
5 łyżka musztarda
1 łyżka posiekana natka pietruszki
5 łyżka ketchup kotlin łagodny
4 łyżka majonez
0.50 szt. czerwona cebula
4 szt. ogórki konserwowe krakus
1 szt. pomidor
1 szt. ogórek zielony
0.50 szt. sałata lodowa
2 łyżka cebulka prażona
4 plaster ser cheddar
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Do mięsa (np. antrykot) dodajemy 1 łyżkę musztardy, posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Mięso wyrabiamy dokładnie ręką i formujemy okrągły kotlet o grubości ok 2 cm.
Pomidora, ogórki, cebulkę kroimy na plasterki.
Hamburgery grillujemy tak jak lubimy, bułki hamburgerowe podgrzewamy chwilę również na grillu.
Ugrillowaną bułkę smarujemy majonezem, na 1 połówce układamy kolejno- sałatę, kotlet wołowy, 1 łyżkę keczupu, 1 plasterek sera, kilka plasterków pomidora, ogórków, cebulki, 1 łyżkę musztardy, 1 łyżeczkę cebulki prażonej i przykrywamy drugą połową bułki.
Kategorie
Alergeny
Laktoza