Burgery wołowe
kontakt_2
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1157
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
103
gram
Tłuszcze
56
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g mięso mielone wołowe
4 szt. bułki do hamburgerów
5 łyżka musztarda
1 łyżka posiekana natka pietruszki
5 łyżka ketchup kotlin łagodny
4 łyżka majonez
0.50 szt. czerwona cebula
4 szt. ogórki konserwowe krakus
1 szt. pomidor
1 szt. ogórek zielony
0.50 szt. sałata lodowa
2 łyżka cebulka prażona
4 plaster ser cheddar
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Do mięsa (np. antrykot) dodajemy 1 łyżkę musztardy, posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Mięso wyrabiamy dokładnie ręką i formujemy okrągły kotlet o grubości ok 2 cm.
Pomidora, ogórki, cebulkę kroimy na plasterki.
Hamburgery grillujemy tak jak lubimy, bułki hamburgerowe podgrzewamy chwilę również na grillu.
Ugrillowaną bułkę smarujemy majonezem, na 1 połówce układamy kolejno- sałatę, kotlet wołowy, 1 łyżkę keczupu, 1 plasterek sera, kilka plasterków pomidora, ogórków, cebulki, 1 łyżkę musztardy, 1 łyżeczkę cebulki prażonej i przykrywamy drugą połową bułki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1157
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
103
gram
Tłuszcze
56
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza