Burger z szarpaną wieprzowiną

Tiktok
Burger z szarpaną wieprzowiną

0

0 / 0

Burger z szarpaną wieprzowiną to połączenie soczystego mięsa z aromatycznymi dodatkami. Długo pieczona i rozdrobniona wieprzowina, tworzy doskonałą bazę dla tego dania. Podanie jej w miękkiej bułce i z ketchupem Kotlin to prawdziwa uczta. Smacznego!

11

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

500 g mięso z łopatki wieprzowej

2 łyżka sól

2 łyżka papryka wędzona

2 łyżka ocet winny

3 łyżka olej

1 szt. sos bbq

1 szt. masło

3 szt. bułki

1 szt. ketchup kotlin pikantny

1 szt. sałata

1 szt. cebula czerwona

Przygotowanie


1

Mięso z łopatki wieprzowej natrzyj olejem, papryką wędzoną, octem winnym i solą.

2

Piecz przez 2h w 150 stopniach, następnie przykryj i piecz kolejne 4-6h.

3

Po wyjęciu z piekarnika poszarp mięso za pomocą widelców.

4

Dodaj sos BBQ.

5

Bułki stostuj na maśle.

6

Ziemniaki fioletowe pokrój w cienkie plastry (np. za pomocą mandoliny) i upiecz z dodatkiem oleju na papierze do pieczenia przez kilkanaście minut lub usmaż na głębokim tłuszczu przez maksymalnie 2 minuty.

7

Złóż burgera w kolejności: bułka, ketchup Kotlin, sałata, czerwona cebula, szarpana wieprzowina, fioletowe chipsy, ketchup, bułka.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły