Burger z szarpaną wieprzowiną
Tiktok
Burger z szarpaną wieprzowiną to połączenie soczystego mięsa z aromatycznymi dodatkami. Długo pieczona i rozdrobniona wieprzowina, tworzy doskonałą bazę dla tego dania. Podanie jej w miękkiej bułce i z ketchupem Kotlin to prawdziwa uczta. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Burger z szarpaną wieprzowiną to połączenie soczystego mięsa z aromatycznymi dodatkami. Długo pieczona i rozdrobniona wieprzowina, tworzy doskonałą bazę dla tego dania. Podanie jej w miękkiej bułce i z ketchupem Kotlin to prawdziwa uczta. Smacznego!
11
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
500 g mięso z łopatki wieprzowej
2 łyżka sól
2 łyżka papryka wędzona
2 łyżka ocet winny
3 łyżka olej
1 szt. sos bbq
1 szt. masło
3 szt. bułki
1 szt. ketchup kotlin pikantny
1 szt. sałata
1 szt. cebula czerwona
Przygotowanie
Mięso z łopatki wieprzowej natrzyj olejem, papryką wędzoną, octem winnym i solą.
Piecz przez 2h w 150 stopniach, następnie przykryj i piecz kolejne 4-6h.
Po wyjęciu z piekarnika poszarp mięso za pomocą widelców.
Dodaj sos BBQ.
Bułki stostuj na maśle.
Ziemniaki fioletowe pokrój w cienkie plastry (np. za pomocą mandoliny) i upiecz z dodatkiem oleju na papierze do pieczenia przez kilkanaście minut lub usmaż na głębokim tłuszczu przez maksymalnie 2 minuty.
Złóż burgera w kolejności: bułka, ketchup Kotlin, sałata, czerwona cebula, szarpana wieprzowina, fioletowe chipsy, ketchup, bułka.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.