Burger z ogórkiem kanapkowym

Krakus

Burger z ogórkiem kanapkowym to idealny pomysł na sycącą kolację lub obiad. Idealny dla wszystkich miłośników domowych fast foodów. Soczysta wołowina, delikatnie chrupiąca bułka i świeże dodatki tworzą doskonałą bazę, którą przełamuje intensywny, lekko kwaśny smak ogórka kanapkowego. To właśnie on nadaje burgerowi charakteru, podkreślając smak mięsa i nadając mu wyrazistości. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
745
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Burger z ogórkiem kanapkowym to idealny pomysł na sycącą kolację lub obiad. Idealny dla wszystkich miłośników domowych fast foodów. Soczysta wołowina, delikatnie chrupiąca bułka i świeże dodatki tworzą doskonałą bazę, którą przełamuje intensywny, lekko kwaśny smak ogórka kanapkowego. To właśnie on nadaje burgerowi charakteru, podkreślając smak mięsa i nadając mu wyrazistości. Życzymy smacznego!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
300 g mielona wołowina
0.50 szt. cebula
1 łyżka chrzan krakus
2 łyżka olej
2 szt. bułka do hamburgerów
4 plaster sałata
1 szt. pomidor
1 szt. cebula czerwona
Przygotowanie
Cebulę drobno siekamy, po czym mieszamy z mięsem i chrzanem.
Formujemy 2 duże kotlety i smażymy je na rozgrzanej i natłuszczonej patelni grillowej.
Bułki przekrajamy. Na spodzie układamy kolejno sałatę, plastry czerwonej cebuli, burgery, plastry pomidora, ogórki kanapkowe.