Burger z ogórkiem kanapkowym

Krakus
Burger z ogórkiem kanapkowym

0

0 / 0

Burger z ogórkiem kanapkowym to idealny pomysł na sycącą kolację lub obiad. Idealny dla wszystkich miłośników domowych fast foodów. Soczysta wołowina, delikatnie chrupiąca bułka i świeże dodatki tworzą doskonałą bazę, którą przełamuje intensywny, lekko kwaśny smak ogórka kanapkowego. To właśnie on nadaje burgerowi charakteru, podkreślając smak mięsa i nadając mu wyrazistości. Życzymy smacznego!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

300 g mielona wołowina

0.50 szt. cebula

1 łyżka chrzan krakus

2 łyżka olej

2 szt. bułka do hamburgerów

4 plaster sałata

1 szt. pomidor

1 szt. cebula czerwona

Przygotowanie


1

Cebulę drobno siekamy, po czym mieszamy z mięsem i chrzanem.

2

Formujemy 2 duże kotlety i smażymy je na rozgrzanej i natłuszczonej patelni grillowej.

3

Bułki przekrajamy. Na spodzie układamy kolejno sałatę, plastry czerwonej cebuli, burgery, plastry pomidora, ogórki kanapkowe.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

745

kcal

Białka

33

gram

Węglowodany

39

gram

Tłuszcze

48

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły