Burger wołowy z pastą warzywną

maspexdigital
Burger wołowy z pastą warzywną

0

0 / 0

Czy może być coś lepszego niż domowy burger wypełniony warzywną pastą i dużą ilością warzyw? Śmiemy twierdzić, że nie, dlatego polecamy nasz przepis na znakomitego burgera.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

300 g mięso wołowe

1 szt. ząbek czosnku

1 łyżka sos sojowy jasny

0.50 łyżecz. sól

0.50 łyżecz. ziele angielskie mielone

0.50 łyżecz. słodka papryka w proszku

0.50 łyżecz. ostra papryka w proszku

0.50 łyżecz. suszony majeranek

2 szt. bułka do hamburgerów

2 plaster sałata rzymska

2 plaster pomidor

2 plaster ser żółty

Przygotowanie


1

Mięso zmielić, doprawić, wyrobić, uformować w 2 okrągłe kotlety i grillować przez 2-3 minuty na każdej ze stron.

2

W międzyczasie bułkę przekroić na pół i wstawić do piekarnika nagrzanego na 100 stopni z opcją termoobieg i podpiekać przez około 3 minuty, aby była ciepła.

3

Bułkę, z obydwu stron posmarować pastą warzywną, kolejno układać sałatę, gorącego kotleta, ser, pomidora i całość zakryć bułką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

626

kcal

Białka

51

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły