Burger wołowy z pastą warzywną
maspexdigital
Czy może być coś lepszego niż domowy burger wypełniony warzywną pastą i dużą ilością warzyw? Śmiemy twierdzić, że nie, dlatego polecamy nasz przepis na znakomitego burgera.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
626
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Czy może być coś lepszego niż domowy burger wypełniony warzywną pastą i dużą ilością warzyw? Śmiemy twierdzić, że nie, dlatego polecamy nasz przepis na znakomitego burgera.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
300 g mięso wołowe
1 szt. ząbek czosnku
1 łyżka sos sojowy jasny
0.50 łyżecz. sól
0.50 łyżecz. ziele angielskie mielone
0.50 łyżecz. słodka papryka w proszku
0.50 łyżecz. ostra papryka w proszku
0.50 łyżecz. suszony majeranek
2 szt. bułka do hamburgerów
2 plaster sałata rzymska
2 plaster pomidor
2 plaster ser żółty
Przygotowanie
Mięso zmielić, doprawić, wyrobić, uformować w 2 okrągłe kotlety i grillować przez 2-3 minuty na każdej ze stron.
W międzyczasie bułkę przekroić na pół i wstawić do piekarnika nagrzanego na 100 stopni z opcją termoobieg i podpiekać przez około 3 minuty, aby była ciepła.
Bułkę, z obydwu stron posmarować pastą warzywną, kolejno układać sałatę, gorącego kotleta, ser, pomidora i całość zakryć bułką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
626
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.