Burger wołowy z pastą warzywną
maspexdigital
Czy może być coś lepszego niż domowy burger wypełniony warzywną pastą i dużą ilością warzyw? Śmiemy twierdzić, że nie, dlatego polecamy nasz przepis na znakomitego burgera.
0
0 / 0
Czy może być coś lepszego niż domowy burger wypełniony warzywną pastą i dużą ilością warzyw? Śmiemy twierdzić, że nie, dlatego polecamy nasz przepis na znakomitego burgera.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
300 g mięso wołowe
1 szt. ząbek czosnku
1 łyżka sos sojowy jasny
0.50 łyżeczka sól
0.50 łyżeczka ziele angielskie mielone
0.50 łyżeczka słodka papryka w proszku
0.50 łyżeczka ostra papryka w proszku
0.50 łyżeczka suszony majeranek
2 szt. bułka do hamburgerów
2 plast. sałata rzymska
2 plast. pomidor
2 plast. ser żółty
Przygotowanie
Mięso zmielić, doprawić, wyrobić, uformować w 2 okrągłe kotlety i grillować przez 2-3 minuty na każdej ze stron.
W międzyczasie bułkę przekroić na pół i wstawić do piekarnika nagrzanego na 100 stopni z opcją termoobieg i podpiekać przez około 3 minuty, aby była ciepła.
Bułkę, z obydwu stron posmarować pastą warzywną, kolejno układać sałatę, gorącego kotleta, ser, pomidora i całość zakryć bułką.