Burger wołowy z pastą warzywną
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Burger wołowy z pastą warzywną](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976904906.jpeg&w=3840&q=75)
Czy może być coś lepszego niż domowy burger wypełniony warzywną pastą i dużą ilością warzyw? Śmiemy twierdzić, że nie, dlatego polecamy nasz przepis na znakomitego burgera.
0
0 / 0
Czy może być coś lepszego niż domowy burger wypełniony warzywną pastą i dużą ilością warzyw? Śmiemy twierdzić, że nie, dlatego polecamy nasz przepis na znakomitego burgera.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
300 g mięso wołowe
1 szt. ząbek czosnku
1 łyżka sos sojowy jasny
0.50 łyżecz. sól
0.50 łyżecz. ziele angielskie mielone
0.50 łyżecz. słodka papryka w proszku
0.50 łyżecz. ostra papryka w proszku
0.50 łyżecz. suszony majeranek
2 szt. bułka do hamburgerów
2 plaster sałata rzymska
2 plaster pomidor
2 plaster ser żółty
Przygotowanie
Mięso zmielić, doprawić, wyrobić, uformować w 2 okrągłe kotlety i grillować przez 2-3 minuty na każdej ze stron.
W międzyczasie bułkę przekroić na pół i wstawić do piekarnika nagrzanego na 100 stopni z opcją termoobieg i podpiekać przez około 3 minuty, aby była ciepła.
Bułkę, z obydwu stron posmarować pastą warzywną, kolejno układać sałatę, gorącego kotleta, ser, pomidora i całość zakryć bułką.