Burger wołowy z oscypkiem i żurawiną

maspexdigital
Burger wołowy z oscypkiem i żurawiną

0

0 / 0

Pyszny, domowy burger z góralskim oscypkiem i żurawiną to świetne połączenie smakowe. Wypróbuj, bo burgery są pyszne!

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

300 g antrykot wołowy

1 szt. ząbek czosnku

1 łyżka sos sojowy jasny

0.50 łyżecz. sól

0.50 łyżecz. mielone ziele angielskie

0.50 łyżecz. słodka papryka w proszku

0.50 łyżecz. ostra papryka w proszku

0.50 łyżecz. suszony majeranek

2 szt. bułka

2 szt. oscypek

4 łyżka konfitura żurawinowa łowicz

2 plaster sałata rzymska

Przygotowanie


1

Mięso zmielić, doprawić, wyrobić, uformować w 2 okrągłe kotlety i grillować przez 2-3 minuty na każdej ze stron.

2

Na minutę przed końcem grillowania mięsa dodać ser, aby się lekko roztopił.

3

W międzyczasie bułkę przekroić na pół i wstawić do piekarnika nagrzanego na 100 stopni z opcją termoobieg i podpiekać przez około 3 minuty, aby była ciepła.

4

Spód bułki wysmarować 1 łyżką żurawiny, kolejno układać sałatę, kotlet, ser, łyżkę żurawiny i całość zakryć bułką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

616

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

76

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły