Burger wołowy z oscypkiem i żurawiną
maspexdigital
Pyszny, domowy burger z góralskim oscypkiem i żurawiną to świetne połączenie smakowe. Wypróbuj, bo burgery są pyszne!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
616
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
76
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszny, domowy burger z góralskim oscypkiem i żurawiną to świetne połączenie smakowe. Wypróbuj, bo burgery są pyszne!
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
300 g antrykot wołowy
1 szt. ząbek czosnku
1 łyżka sos sojowy jasny
0.50 łyżecz. sól
0.50 łyżecz. mielone ziele angielskie
0.50 łyżecz. słodka papryka w proszku
0.50 łyżecz. ostra papryka w proszku
0.50 łyżecz. suszony majeranek
2 szt. bułka
2 szt. oscypek
4 łyżka konfitura żurawinowa łowicz
2 plaster sałata rzymska
Przygotowanie
Mięso zmielić, doprawić, wyrobić, uformować w 2 okrągłe kotlety i grillować przez 2-3 minuty na każdej ze stron.
Na minutę przed końcem grillowania mięsa dodać ser, aby się lekko roztopił.
W międzyczasie bułkę przekroić na pół i wstawić do piekarnika nagrzanego na 100 stopni z opcją termoobieg i podpiekać przez około 3 minuty, aby była ciepła.
Spód bułki wysmarować 1 łyżką żurawiny, kolejno układać sałatę, kotlet, ser, łyżkę żurawiny i całość zakryć bułką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
616
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
76
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.