0

Składniki

3 Kilogramy
burak
1 Szklanka
woda
1 Szklanka
oliwa
1 Szklanka
ocet
1 Szklanka
cukier
2 Łyżki
sól
0.5 Kilograma
cebula
0.5 Kilograma
papryka czerwona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraki wypłukać, ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Paprykę opłukać, cebulę obrać i pokroić w kostkę.
  2. Z wody, oliwy, octu, cukru i soli przygotować zalewę. Dodać cebulę i paprykę, gotować 10 minut. Dodać buraki, zagotować.
  3. Gorące przełożyć do słoiczków, zakręcić.

Opis

Smaczna sałatka

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Sałatka makaronowa z mango

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!