Buraki z papryką

m7
Buraki z papryką

0

0 / 0

Smaczna sałatka do obiadów zimą.

8

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

3 kg burak

1 szkl. woda

1 szkl. oliwa

1 szkl. ocet

1 szkl. cukier

2 łyżka sól

0.50 kg cebula

0.50 kg papryka czerwona

Przygotowanie


1

Buraki wypłukać, ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Paprykę opłukać, cebulę obrać i pokroić w kostkę.

2

Z wody, oliwy, octu, cukru i soli przygotować zalewę. Dodać cebulę i paprykę, gotować 10 minut. Dodać buraki, zagotować.

3

Gorące przełożyć do słoiczków, zakręcić.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

236

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

27

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły