Buraki z papryką
m7
Sprawdzony przepis na przetwory.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
137
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sprawdzony przepis na przetwory.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
50 ocet
1.50 kg burak
1 łyżecz. sól
0.25 l woda
0.25 szkl. cukier
3 szt. papryka
2 szt. cebula
Przygotowanie
Buraki ugotować, obrać zetrzeć na grubej tarce. Zagotować wodę dodać cukier, sól, ocet i wrzucić paprykę z cebulą i gotować 10 min. Następnie dodać przetarte buraki i gotować jeszcze przez 5 min.
Gorące nakładać do słoików i zakręcać. Gdy ostygną pasteryzować 20 min od zagotowania wody.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
137
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.