Buraki z papryką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Buraki z papryką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973217680.jpeg&w=3840&q=75)
Sprawdzony przepis na przetwory.
0
0 / 0
Sprawdzony przepis na przetwory.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
50 ocet
1.50 kg burak
1 łyżecz. sól
0.25 l woda
0.25 szkl. cukier
3 szt. papryka
2 szt. cebula
Przygotowanie
1
Buraki ugotować, obrać zetrzeć na grubej tarce. Zagotować wodę dodać cukier, sól, ocet i wrzucić paprykę z cebulą i gotować 10 min. Następnie dodać przetarte buraki i gotować jeszcze przez 5 min.
2
Gorące nakładać do słoików i zakręcać. Gdy ostygną pasteryzować 20 min od zagotowania wody.