Buraki z papryką

m7
Buraki z papryką

0

0 / 0

Takie buraczki są świetnymi przetworami na zimę.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

200 woda

150 ocet

200 oliwa

3 kg burak

0.50 kg cebula

0.50 kg papryka czerwona

1 szkl. cukier

1 łyżka sól

Przygotowanie


1

Buraki należy dokładnie umyć uważając, żeby nie uszkodzić skórki, następnie ugotować. Po wystudzeniu obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach.

2

Paprykę i cebulę posiekać w drobną kosteczkę. Wodę zagotować z octem, oliwą, cukrem i solą.

3

Następnie do zalewy dodać cebulę i paprykę. Gotować około 7 minut.

4

Po czym dodać buraczki i gotować około 10 minut od zagotowania się.

5

Gorące buraczki przekładać do słoików, szczelnie zakręcać i odstawiać. Nie wekować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

426

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

55

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły