Buraki z cukinią

m7
Buraki z cukinią

0

4 / 1

Sałatka zimowa

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg burak

1.50 łyżecz. sól

2 szkl. woda

0.25 szkl. oliwa

0.75 szkl. ocet winny

1 szt. cukinia

1 szt. cebula

6 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Buraki wypłukać, ugotować, obrać i pokroić w plasterki. Cukinię opłukać, pokroić w cienkie plasterki, cebulę obrać i pokroić w kostkę.

2

Z wody, oliwy, octu, cukru i soli przygotować zalewę.

3

Warzywa ułożyć w słoikach i zalać zalewą.

4

Zakręcić, pasteryzować 20 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

142

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły