0

Składniki

1 Kilogram
burak
1.5 Łyżeczki
sól
2 Szklanki
woda
0.25 Szklanki
oliwa
0.75 Szklanki
ocet winny
1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
cebula
6 Łyżek
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraki wypłukać, ugotować, obrać i pokroić w plasterki. Cukinię opłukać, pokroić w cienkie plasterki, cebulę obrać i pokroić w kostkę.
  2. Z wody,oliwy, octu, cukru i soli przygotować zalewę.
  3. Warzywa ułożyć w słoikach i zalać zalewą.
  4. Zakręcić, pasteryzować 20 minut.

Opis

Sałatka zimowa

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Sałatka makaronowa z mango

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!