Buraki na zimę

m7
Buraki na zimę

0

0 / 0

Wystarczy tylko otworzyć słoik i już mam pyszną sałatkę do obiadu!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

3 kg burak

1 szcz. papryka ostra

1 szkl. woda

1 szkl. oliwa

0.75 szkl. ocet

5 szt. cebula

1 łyżka sól

0.50 kg papryka czerwona

0.50 szkl. cukier

Przygotowanie


1

Buraki ugotować, następnie zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę.

2

Składniki zalewy przygotować w garnuszku i gotować je 7 minut.

3

Następnie dodać cebulę, paprykę i też gotować ok. 7 minut.

4

Wrzucić buraki i gotować 10 minut.

5

Wkładać gorące warzywa do słoików, odwracać do góry dnem i zostawić do ostygnięcia.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły