0

Składniki

3 Kilogramy
burak
1 Szczypta
papryka ostra
1 Szklanka
woda
1 Szklanka
oliwa
0.75 Szklanki
ocet
5 Sztuk
cebula
1 Łyżka
sól
0.5 Kilograma
papryka czerwona
0.5 Szklanki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraki ugotować, następnie zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę.
  2. Składniki zalewy przygotować w garnuszku i gotować je 7 minut.
  3. Następnie dodać cebulę, paprykę i też gotować ok. 7 minut.
  4. Wrzucić buraki i gotować 10 minut.
  5. Wkładać gorące warzywa do słoików, odwracać do góry dnem i zostawić do ostygnięcia.

Opis

Wystarczy tylko otworzyć słoik i już mam pyszną sałatkę do obiadu!

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Sałatka makaronowa z mango

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!