Buraki na zimę
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Buraki na zimę](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975878712.jpeg&w=3840&q=75)
Wystarczy tylko otworzyć słoik i już mam pyszną sałatkę do obiadu!
0
0 / 0
Wystarczy tylko otworzyć słoik i już mam pyszną sałatkę do obiadu!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
3 kg burak
1 szczyp. papryka ostra
1 szkl. woda
1 szkl. oliwa
0.75 szkl. ocet
5 szt. cebula
1 łyżka sól
0.50 kg papryka czerwona
0.50 szkl. cukier
Przygotowanie
1
Buraki ugotować, następnie zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę.
2
Składniki zalewy przygotować w garnuszku i gotować je 7 minut.
3
Następnie dodać cebulę, paprykę i też gotować ok. 7 minut.
4
Wrzucić buraki i gotować 10 minut.
5
Wkładać gorące warzywa do słoików, odwracać do góry dnem i zostawić do ostygnięcia.