Buraki faszerowane fetą i nerkowcami

EkspertOdKuchni

Buraki faszerowane fetą i nerkowcami z miodem to doskonałe połączenie słodyczy, kremowej konsystencji i chrupkości. Z pewnością zasmakują fanom kontrastowych smaków. To świetna propozycja na zdrową kolację, efektowną przystawkę lub lekką przekąskę na specjalne okazje. Pieczone buraki nadziewane serem i orzechami doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Buraki faszerowane fetą i nerkowcami z miodem to doskonałe połączenie słodyczy, kremowej konsystencji i chrupkości. Z pewnością zasmakują fanom kontrastowych smaków. To świetna propozycja na zdrową kolację, efektowną przystawkę lub lekką przekąskę na specjalne okazje. Pieczone buraki nadziewane serem i orzechami doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
6 szt. buraki ugotowane
100 g ser feta
50 g orzechy nerkowca
1 łyżka miód
2 łyżka oliwa z oliwek
80 g szpinak baby
Przygotowanie
Odkrajamy górną część ugotowanego buraka i wydrążamy środek za pomocą łyżki.
W misce kruszymy ser feta, dodajemy posiekane orzechy nerkowca, miód i oliwę. Dokładnie mieszamy.
Napełniamy farszem buraki.
Na talerzu wykładamy świeży szpinak i kładziemy na nim nafaszerowane buraki. Na koniec skrapiamy całość oliwą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.