Buraki faszerowane fetą i nerkowcami

EkspertOdKuchni
Buraki faszerowane fetą i nerkowcami

0

0 / 0

Buraki faszerowane fetą i nerkowcami z miodem to doskonałe połączenie słodyczy, kremowej konsystencji i chrupkości. Z pewnością zasmakują fanom kontrastowych smaków. To świetna propozycja na zdrową kolację, efektowną przystawkę lub lekką przekąskę na specjalne okazje. Pieczone buraki nadziewane serem i orzechami doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

6 szt. buraki ugotowane

100 g ser feta

50 g orzechy nerkowca

1 łyżka miód

2 łyżka oliwa z oliwek

80 g szpinak baby

Przygotowanie


1

Odkrajamy górną część ugotowanego buraka i wydrążamy środek za pomocą łyżki.

2

W misce kruszymy ser feta, dodajemy posiekane orzechy nerkowca, miód i oliwę. Dokładnie mieszamy.

3

Napełniamy farszem buraki.

4

Na talerzu wykładamy świeży szpinak i kładziemy na nim nafaszerowane buraki. Na koniec skrapiamy całość oliwą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły