Buraki do słoika
m7
Bardzo często robię na zimę takie buraczki, są bardzo dobre.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
84
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Bardzo często robię na zimę takie buraczki, są bardzo dobre.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg burak
2 szkl. woda
0.50 szkl. ocet
1.50 dag. cukier
2 dag. sól
Przygotowanie
Buraki ugotować w skórkach, obrać, ułożyć w słoikach.
Przygotować zalewę. Zagotować wodę z octem, solą i cukrem i gorącą zalewą zalać buraki.
Słoje zamknąć i pasteryzować ok. 30 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
84
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.