Buraki do słoika
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Buraki do słoika](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977133451.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo często robię na zimę takie buraczki, są bardzo dobre.
0
0 / 0
Bardzo często robię na zimę takie buraczki, są bardzo dobre.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg burak
2 szkl. woda
0.50 szkl. ocet
1.50 dag. cukier
2 dag. sól
Przygotowanie
1
Buraki ugotować w skórkach, obrać, ułożyć w słoikach.
2
Przygotować zalewę. Zagotować wodę z octem, solą i cukrem i gorącą zalewą zalać buraki.
3
Słoje zamknąć i pasteryzować ok. 30 minut.