Buraki do słoika

m7
Buraki do słoika

0

0 / 0

Bardzo często robię na zimę takie buraczki, są bardzo dobre.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg burak

2 szkl. woda

0.50 szkl. ocet

1.50 dag. cukier

2 dag. sól

Przygotowanie


1

Buraki ugotować w skórkach, obrać, ułożyć w słoikach.

2

Przygotować zalewę. Zagotować wodę z octem, solą i cukrem i gorącą zalewą zalać buraki.

3

Słoje zamknąć i pasteryzować ok. 30 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

84

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły