Buraczki zasmażane z jabłkami

m7
Buraczki zasmażane z jabłkami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Buraczki zasmażane z jabłkami

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szczyp. sól

2 szczyp. cukier

700 g jabłko

3 szt. jabłko

1 łyżka tłuszcz

1.50 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

2 dag. kwasek cytrynowy

0.50 szkl. śmietana

Przygotowanie


1.Buraki wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, umyć, zalać wrzącą wodą, ugotować pod przykryciem lub upiec w gorącym piekarniku.

2.Następnie odcedzić, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach razem z obranymi i wydrążonymi jabłkami.

3.Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z przygotowanymi burakami, zagotować, wlać śmietanę, zamieszać i doprawić.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

266

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

42

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły