Buraczki zasmażane z jabłkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Buraczki zasmażane z jabłkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986855660.jpeg&w=3840&q=75)
Buraczki zasmażane z jabłkami
0
0 / 0
Buraczki zasmażane z jabłkami
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
2 szczyp. cukier
700 g jabłko
3 szt. jabłko
1 łyżka tłuszcz
1.50 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
2 dag. kwasek cytrynowy
0.50 szkl. śmietana
Przygotowanie
1
1.Buraki wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, umyć, zalać wrzącą wodą, ugotować pod przykryciem lub upiec w gorącym piekarniku.
2
2.Następnie odcedzić, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach razem z obranymi i wydrążonymi jabłkami.
3
3.Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z przygotowanymi burakami, zagotować, wlać śmietanę, zamieszać i doprawić.