Buraczki zasmażane z jabłkami

m7

Buraczki zasmażane z jabłkami
Wartości odżywcze na porcję
Energia
266
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Buraczki zasmażane z jabłkami
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
2 szczyp. cukier
700 g jabłko
3 szt. jabłko
1 łyżka tłuszcz
1.50 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
2 dag. kwasek cytrynowy
0.50 szkl. śmietana
Przygotowanie
1.Buraki wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, umyć, zalać wrzącą wodą, ugotować pod przykryciem lub upiec w gorącym piekarniku.
2.Następnie odcedzić, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach razem z obranymi i wydrążonymi jabłkami.
3.Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z przygotowanymi burakami, zagotować, wlać śmietanę, zamieszać i doprawić.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
266
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.