0

Składniki

2 Szczypty
sól
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
Kwasek cytrynowy
700 Gramów
burak
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
tłuszcz
0.5 Szklanki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraczki wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, umyć, zalać wrzącą wodą, ugotować pod przykryciem lub upiec w gorącym piekarniku.
  2. Następnie odcedzić, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach lub zemleć.
  3. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć, połączyć z mąką, razem zasmażyć.
  4. Wymieszać z burakami i śmietaną, zagotować i doprawić.

Opis

Buraczki zasmażane

Podobne przepisy

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!