0

Składniki

2 Szczypty
sól
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
Kwasek cytrynowy
700 Gramów
burak
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
tłuszcz
0.5 Szklanki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraczki wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, umyć, zalać wrzącą wodą, ugotować pod przykryciem lub upiec w gorącym piekarniku.
  2. Następnie odcedzić, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach lub zemleć.
  3. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć, połączyć z mąką, razem zasmażyć.
  4. Wymieszać z burakami i śmietaną, zagotować i doprawić.

Opis

Buraczki zasmażane

Podobne przepisy

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!