0

Składniki

2 Szczypty
sól
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
Kwasek cytrynowy
700 Gramów
burak
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
tłuszcz
0.5 Szklanki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraczki wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, umyć, zalać wrzącą wodą, ugotować pod przykryciem lub upiec w gorącym piekarniku.
  2. Następnie odcedzić, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach lub zemleć.
  3. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć, połączyć z mąką, razem zasmażyć.
  4. Wymieszać z burakami i śmietaną, zagotować i doprawić.

Opis

Buraczki zasmażane

Podobne przepisy

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!