Buraczki zasmażane
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Buraczki zasmażane](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976217414.jpeg&w=3840&q=75)
Buraczki zasmażane
0
0 / 0
Buraczki zasmażane
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
1 szczyp. cukier
1 szczyp. kwasek cytrynowy
700 g burak
1 szt. cebula
1 łyżka tłuszcz
0.50 szkl. śmietana
Przygotowanie
1
Buraczki wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, umyć, zalać wrzącą wodą, ugotować pod przykryciem lub upiec w gorącym piekarniku.
2
Następnie odcedzić, wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach lub zemleć.
3
Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć, połączyć z mąką, razem zasmażyć.
4
Wymieszać z burakami i śmietaną, zagotować i doprawić.