0

Składniki

1 Kilogram
burak
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
Kwasek cytrynowy
1 Sztuka
cebula
3 Łyżki
chrzan
1 Łyżka
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraczki gotujemy aż będą miękkie. Obieramy ze skóry i trzemy na dużych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
  2. Wrzucamy 2 łyżki chrzanu i dobrze mieszamy, na końcu doprawiamy sola i pieprzem, można również dodać odrobinę cukru.

Opis

Smacznie i zdrowo.

Podobne przepisy

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!