Buraczki spod weka.

m7
Buraczki spod weka.

0

0 / 0

Zdrowy dodatek do ziemniaczków .

10

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

6 kg burak

2 szkl. cukier

2 szkl. ocet

6 szkl. woda

15 g pieprz czarny

15 szt. liść laurowy

4 szt. czosnek

6 szt. cebula biała

15 szt. ziele angielskie

4 łyżka sól

Przygotowanie


1

Buraki gotujemy do miękkości .Zalewamy zimną wodą by lepiej się obierały .

2

Zostawiamy je na 15 minut w zimnej wodzie.

3

Po tym czasie obieramy je ze skóry .Ścieramy na tarce o grubych oczkach.Cebule kroimy w kostkę.Łączymy buraki z cebulą.

4

Z wody i przypraw gotujemy zalewę ,na koniec dodajemy ocet.

5

Gorąca zalewą zalewamy buraki i zostawiamy pod przykryciem na 4 godziny .

6

Nakładamy do wyparzonych słoików.

7

Pasteryzujemy przez 20 - 30 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

421

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

95

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły