Buraczki spod weka.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Buraczki spod weka.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7385-1702058002562.jpeg&w=3840&q=75)
Zdrowy dodatek do ziemniaczków .
0
0 / 0
Zdrowy dodatek do ziemniaczków .
10
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
6 kg burak
2 szkl. cukier
2 szkl. ocet
6 szkl. woda
15 g pieprz czarny
15 szt. liść laurowy
4 szt. czosnek
6 szt. cebula biała
15 szt. ziele angielskie
4 łyżka sól
Przygotowanie
1
Buraki gotujemy do miękkości .Zalewamy zimną wodą by lepiej się obierały .
2
Zostawiamy je na 15 minut w zimnej wodzie.
3
Po tym czasie obieramy je ze skóry .Ścieramy na tarce o grubych oczkach.Cebule kroimy w kostkę.Łączymy buraki z cebulą.
4
Z wody i przypraw gotujemy zalewę ,na koniec dodajemy ocet.
5
Gorąca zalewą zalewamy buraki i zostawiamy pod przykryciem na 4 godziny .
6
Nakładamy do wyparzonych słoików.
7
Pasteryzujemy przez 20 - 30 min.