Buraczki na zimę

m7
Buraczki na zimę

1

0 / 0

Smaczne buraczki:)

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 l woda

3 kg burak

1 szczyp. sól

0.50 szkl. ocet

0.50 szkl. olej

4 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Buraki dokładnie wyszorować, ugotować, ostudzić.

2

Zetrzeć je na tarce o grubych oczkach następnie włożyć je do przygotowanych wcześniej słoików.

3

Buraczki zalać zalewą zakręcić słoiki i gotować je około 30 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

435

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

54

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły