Buraczki na zimę
m7
Buraczki na zimę - sałatka na chłodne dni gdy brak świeżych warzyw.
1
0 / 0
Buraczki na zimę - sałatka na chłodne dni gdy brak świeżych warzyw.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
4 kg buraki
1 kg papryka
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szkl. ocet
1 szkl. olej
Przygotowanie
1
Ugotowane buraki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić w niezbyt drobne paseczki i podsmażyć na oleju do miękkości.
3
Tak przygotowana paprykę oraz pozostałe składniki dodać do buraków. Chwilę jeszcze wszystko gotować i dokładnie wymieszać.
4
Buraki przełożyć do umytych słoików i pasteryzować w piekarniku około 15 minut.