Buraczki na zimę

m7
Buraczki na zimę

1

0 / 0

Buraczki na zimę - sałatka na chłodne dni gdy brak świeżych warzyw.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

4 kg buraki

1 kg papryka

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szkl. ocet

1 szkl. olej

Przygotowanie


1

Ugotowane buraki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

2

Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić w niezbyt drobne paseczki i podsmażyć na oleju do miękkości.

3

Tak przygotowana paprykę oraz pozostałe składniki dodać do buraków. Chwilę jeszcze wszystko gotować i dokładnie wymieszać.

4

Buraki przełożyć do umytych słoików i pasteryzować w piekarniku około 15 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły