Buraczki na zimę

m7
Buraczki na zimę

1

0 / 0

Buraczki na zimę - sałatka na chłodne dni gdy brak świeżych warzyw.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

4 kg buraki

1 kg papryka

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szkl. ocet

1 szkl. olej

Przygotowanie


1

Ugotowane buraki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

2

Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić w niezbyt drobne paseczki i podsmażyć na oleju do miękkości.

3

Tak przygotowana paprykę oraz pozostałe składniki dodać do buraków. Chwilę jeszcze wszystko gotować i dokładnie wymieszać.

4

Buraki przełożyć do umytych słoików i pasteryzować w piekarniku około 15 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

440

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

49

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły