Example thumb
1

Składniki

4 Kilogramy
Buraki
1 Kilogram
papryka
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szklanka
ocet
1 Szklanka
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ugotowane buraki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  2. Paprykę oczyszczamy z dniazd nasiennych, myjemy i kroimy w niezbyt drobne paseczki i podsmażamy/podduszamy na oleju do miękkości.
  3. Tak przygotowana paprykę oraz pozostałe składniki dodajemy do buraków. Chwilę jeszcze wszystko gotujemy i dokładnie mieszamy.
  4. Buraki przekładamy do umytych słoików i pasteryzujemy w piekarniku około 15 minut.

Opis

Buraczki na zimę - sałatka na chłodne dni gdy brak świeżych warzyw :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!