Buraczki na zimę
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Buraczki na zimę](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977640562.jpeg&w=3840&q=75)
Buraczki na zimę - sałatka na chłodne dni gdy brak świeżych warzyw.
1
0 / 0
Buraczki na zimę - sałatka na chłodne dni gdy brak świeżych warzyw.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
4 kg buraki
1 kg papryka
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szkl. ocet
1 szkl. olej
Przygotowanie
1
Ugotowane buraki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić w niezbyt drobne paseczki i podsmażyć na oleju do miękkości.
3
Tak przygotowana paprykę oraz pozostałe składniki dodać do buraków. Chwilę jeszcze wszystko gotować i dokładnie wymieszać.
4
Buraki przełożyć do umytych słoików i pasteryzować w piekarniku około 15 minut.