1

Składniki

4 Kilogramy
Buraki
1 Kilogram
papryka
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szklanka
ocet
1 Szklanka
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotowane buraki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  2. Paprykę oczyszczamy z dniazd nasiennych, myjemy i kroimy w niezbyt drobne paseczki i podsmażamy/podduszamy na oleju do miękkości.
  3. Tak przygotowana paprykę oraz pozostałe składniki dodajemy do buraków. Chwilę jeszcze wszystko gotujemy i dokładnie mieszamy.
  4. Buraki przekładamy do umytych słoików i pasteryzujemy w piekarniku około 15 minut.

Opis

Buraczki na zimę - sałatka na chłodne dni gdy brak świeżych warzyw :)

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!