Buraczki na ciepło
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Buraczki na ciepło](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975974548.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny dodatek do obiadu nie tylko dla wegetarian.
0
0 / 0
Pyszny dodatek do obiadu nie tylko dla wegetarian.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
600 g burak
30 g olej
1 szt. cebula
1 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
1
Buraki myjemy i gotujemy w skórce 45 minut. Jeśli bulwy buraków są duże, dodatkowo kroimy je na pół.
2
Następnie wyciągamy na talerz, aby obeschły i wystygły. Obieramy je i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
3
Cebulę obieramy, myjemy i drobno siekamy. Następnie wrzucamy cebulę na rozgrzany olej i smażymy aż się zarumieni.
4
Wrzucamy do podsmażonej cebuli starte buraki i smażymy kwadrans doprawiając solą i sokiem z cytryny.
5
Podajemy z ziemniakami i kotletami sojowymi.