Buraczki na ciepło
m7
Pyszny dodatek do obiadu nie tylko dla wegetarian.
0
0 / 0
Pyszny dodatek do obiadu nie tylko dla wegetarian.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szcz. sól
600 g burak
30 g olej
1 szt. cebula
1 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
1
Buraki myjemy i gotujemy w skórce 45 minut. Jeśli bulwy buraków są duże, dodatkowo kroimy je na pół.
2
Następnie wyciągamy na talerz, aby obeschły i wystygły. Obieramy je i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
3
Cebulę obieramy, myjemy i drobno siekamy. Następnie wrzucamy cebulę na rozgrzany olej i smażymy aż się zarumieni.
4
Wrzucamy do podsmażonej cebuli starte buraki i smażymy kwadrans doprawiając solą i sokiem z cytryny.
5
Podajemy z ziemniakami i kotletami sojowymi.