Buraczki na ciepło

m7
Buraczki na ciepło

0

0 / 0

Dodatek do mięs. Mam świetny sposób, aby był smaczny!

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg burak

2 szczyp. sól, pieprz

3 szt. cebula

2 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

4 łyżka olej

Przygotowanie


1

Buraczki ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego.

2

Wystudzić, zetrzeć na tarce na wiórki.

3

Na oleju podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulkę, dodać buraczki, doprawić solą i pieprzem do smaku,

Wartości odżywcze na porcję


Energia

181

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły