Buraczki na ciepło
m7
Dodatek do mięs. Mam świetny sposób, aby był smaczny!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
181
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dodatek do mięs. Mam świetny sposób, aby był smaczny!
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg burak
2 szczyp. sól, pieprz
3 szt. cebula
2 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
4 łyżka olej
Przygotowanie
Buraczki ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego.
Wystudzić, zetrzeć na tarce na wiórki.
Na oleju podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulkę, dodać buraczki, doprawić solą i pieprzem do smaku,
Wartości odżywcze na porcję
Energia
181
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.