0

Składniki

1 Kilogram
burak
3 Szczypty
Kwasek cytrynowy
3 Szczypty
sól
3 Szczypty
pieprz
2 Łyżeczki
cukier
2 Łyżki
smalec
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraczki gotujemy do miękkości, uprzednio obcinając delikatnie końcówki buraczków (oby nie za dużo, bo to, co najlepsze się wygotuje w wodzie).
  2. Następnie buraczki studzimy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej.
  3. Przekładamy do miski, posypujemy lekko kwaskiem cytrynowym, doprawiamy do smaku solą, cukrem i pieprzem.
  4. Na patelni roztapiamy smalec i na gorący wykładamy zawartość miski.
  5. Kilka minutek podsmażamy, następnie posypujemy mąką i szybko mieszamy (najlepiej drewnianą łyżką).
  6. Po 2-3 minutach podsmażenie mamy gotowe buraczki do obiadu.

Opis

Do obiadu doskonałe!

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!