0

Składniki

250 Mililitrów
ocet
2 Kilogramy
burak
1.5 Litra
woda
10 Gramów
pieprz ziarnisty
10 Sztuk
ziele angielskie
4 Sztuki
liść laurowy
1 Łyżka
cukier
1 Łyżka
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wodę z przyprawami gotować 15 min.Pod koniec wlać ocet.
  2. Wybrać buraczki jednakowej wielkości ,najlepiej małe.
  3. Ugotować ,obrać ze skórki i włożyć do słoików.
  4. Zalać gorącą zalewą i pasteryzować 15 min.

Opis

Buraczki przydatne do zrobienia sałatki .

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!