0

Składniki

250 Mililitrów
ocet
2 Kilogramy
burak
1.5 Litra
woda
10 Gramów
pieprz ziarnisty
10 Sztuk
ziele angielskie
4 Sztuki
liść laurowy
1 Łyżka
cukier
1 Łyżka
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wodę z przyprawami gotować 15 min.Pod koniec wlać ocet.
  2. Wybrać buraczki jednakowej wielkości ,najlepiej małe.
  3. Ugotować ,obrać ze skórki i włożyć do słoików.
  4. Zalać gorącą zalewą i pasteryzować 15 min.

Opis

Buraczki przydatne do zrobienia sałatki .

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!