Buraczki konserwowe swojskie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Buraczki konserwowe swojskie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976041744.jpeg&w=3840&q=75)
Buraczki przydatne do zrobienia sałatki .
0
0 / 0
Buraczki przydatne do zrobienia sałatki .
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
250 ocet
2 kg burak
1.50 l woda
10 g pieprz ziarnisty
10 szt. ziele angielskie
4 szt. liść laurowy
1 łyżka cukier
1 łyżka sól
Przygotowanie
1
Wodę z przyprawami gotować 15 min.Pod koniec wlać ocet.
2
Wybrać buraczki jednakowej wielkości ,najlepiej małe.
3
Ugotować ,obrać ze skórki i włożyć do słoików.
4
Zalać gorącą zalewą i pasteryzować 15 min.