Buraczki do słoików
m7
Na zimę i nie tylko, w sam raz do obiadu.
0
0 / 0
Na zimę i nie tylko, w sam raz do obiadu.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
5 kg burak
1 szczyp. sól
5 szt. cebula
0.50 kg papryka czerwona
0.50 kg papryka żółta
0.50 l woda
0.50 szkl. ocet
Przygotowanie
1
Buraki umyć, ugotować w osolonej wodzie i zetrzeć na tarce.
2
Paprykę umyć i usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę.
3
Do startych buraczków dodać pokrojoną paprykę, cebulę, następnie dodać ocet, sól.
4
Całość zalać wodą i gotować przez 5 minut.
5
Przełożyć buraczki do wyparzonych słoiczków i pasteryzować przez około 15 minut.