0

Składniki

5 Kilogramów
burak
1 Szczypta
sól
5 Sztuk
cebula
0.5 Kilograma
papryka czerwona
0.5 Kilograma
papryka żółta
0.5 Litra
woda
0.5 Szklanki
ocet
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraki myjemy, gotujemy w osolonej wodzie i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  2. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę.
  3. Do startych buraczków dodajemy pokrojoną paprykę, cebulę, następnie dodajemy ocet, sól.
  4. Całość zalewamy wodą i gotujemy przez 5 minut.
  5. Wkładamy buraczki do wyparzonych słoiczków i pasteryzujemy przez około 15 minut.

Opis

na zimę i nie tylko do obiadu:)

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!