Buraczki do słoików

m7

Na zimę i nie tylko, w sam raz do obiadu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2616
kcal
Białka
66
gram
Węglowodany
546
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Na zimę i nie tylko, w sam raz do obiadu.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
5 kg burak
1 szczyp. sól
5 szt. cebula
0.50 kg papryka czerwona
0.50 kg papryka żółta
0.50 l woda
0.50 szkl. ocet
Przygotowanie
Buraki umyć, ugotować w osolonej wodzie i zetrzeć na tarce.
Paprykę umyć i usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę.
Do startych buraczków dodać pokrojoną paprykę, cebulę, następnie dodać ocet, sól.
Całość zalać wodą i gotować przez 5 minut.
Przełożyć buraczki do wyparzonych słoiczków i pasteryzować przez około 15 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2616
kcal
Białka
66
gram
Węglowodany
546
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.