Buraczki do słoików

m7
Buraczki do słoików

0

0 / 0

Na zimę i nie tylko, w sam raz do obiadu.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

5 kg burak

1 szcz. sól

5 szt. cebula

0.50 kg papryka czerwona

0.50 kg papryka żółta

0.50 l woda

0.50 szkl. ocet

Przygotowanie


1

Buraki umyć, ugotować w osolonej wodzie i zetrzeć na tarce.

2

Paprykę umyć i usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę.

3

Do startych buraczków dodać pokrojoną paprykę, cebulę, następnie dodać ocet, sól.

4

Całość zalać wodą i gotować przez 5 minut.

5

Przełożyć buraczki do wyparzonych słoiczków i pasteryzować przez około 15 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły