0

Składniki

5 Kilogramów
burak
1 Szczypta
sól
5 Sztuk
cebula
0.5 Kilograma
papryka czerwona
0.5 Kilograma
papryka żółta
0.5 Litra
woda
0.5 Szklanki
ocet
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraki myjemy, gotujemy w osolonej wodzie i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  2. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę.
  3. Do startych buraczków dodajemy pokrojoną paprykę, cebulę, następnie dodajemy ocet, sól.
  4. Całość zalewamy wodą i gotujemy przez 5 minut.
  5. Wkładamy buraczki do wyparzonych słoiczków i pasteryzujemy przez około 15 minut.

Opis

na zimę i nie tylko do obiadu:)

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!