Buraczki do słoików
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Buraczki do słoików](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973415595.jpeg&w=3840&q=75)
Na zimę i nie tylko, w sam raz do obiadu.
0
0 / 0
Na zimę i nie tylko, w sam raz do obiadu.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
5 kg burak
1 szczyp. sól
5 szt. cebula
0.50 kg papryka czerwona
0.50 kg papryka żółta
0.50 l woda
0.50 szkl. ocet
Przygotowanie
1
Buraki umyć, ugotować w osolonej wodzie i zetrzeć na tarce.
2
Paprykę umyć i usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę.
3
Do startych buraczków dodać pokrojoną paprykę, cebulę, następnie dodać ocet, sól.
4
Całość zalać wodą i gotować przez 5 minut.
5
Przełożyć buraczki do wyparzonych słoiczków i pasteryzować przez około 15 minut.