Buraczki do słoików

m7
Buraczki do słoików

Średnia 0 / 0

Oceń!

Na zimę i nie tylko, w sam raz do obiadu.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

5 kg burak

1 szczyp. sól

5 szt. cebula

0.50 kg papryka czerwona

0.50 kg papryka żółta

0.50 l woda

0.50 szkl. ocet

Przygotowanie


Buraki umyć, ugotować w osolonej wodzie i zetrzeć na tarce.

Paprykę umyć i usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę.

Do startych buraczków dodać pokrojoną paprykę, cebulę, następnie dodać ocet, sól.

Całość zalać wodą i gotować przez 5 minut.

Przełożyć buraczki do wyparzonych słoiczków i pasteryzować przez około 15 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2616

kcal

Białka

66

gram

Węglowodany

546

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły