Example thumb
0

Składniki

5 Kilogramów
burak
1 Szczypta
sól
5 Sztuk
cebula
0.5 Kilograma
papryka czerwona
0.5 Kilograma
papryka żółta
0.5 Litra
woda
0.5 Szklanki
ocet
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Buraki myjemy, gotujemy w osolonej wodzie i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  2. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę.
  3. Do startych buraczków dodajemy pokrojoną paprykę, cebulę, następnie dodajemy ocet, sól.
  4. Całość zalewamy wodą i gotujemy przez 5 minut.
  5. Wkładamy buraczki do wyparzonych słoiczków i pasteryzujemy przez około 15 minut.

Opis

na zimę i nie tylko do obiadu:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!