Buraczki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Buraczki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975822904.jpeg&w=3840&q=75)
Słoiczek do spiżarni na zimę.
0
0 / 0
Słoiczek do spiżarni na zimę.
4
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
3 kg burak
4 łyżka ocet
1 łyżka sól
2 łyżka cukier
Przygotowanie
1
Buraki wypłukać, ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać ocet, sól i cukier do smaku.
2
Przełożyć do słoiczków, pasteryzować 15 minut.