Buraczki

m7
Buraczki

0

0 / 0

Buraczki

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

3 kg burak

1 szczyp. sól

1 szczyp. cukier

1 l woda

0.50 l ocet

0.50 szkl. olej

Przygotowanie


1

Buraki dokładnie wyszorować , ugotować , ostudzić.

2

Zetrzeć je na tarce o grubych oczkach następnie włożyć je do przygotowanych wcześniej słoików.

3

Buraczki zalać zalewą zakręcić słoiki i gotować je około 30 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

494

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

54

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły