0

Składniki

3 Kilogramy
burak
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
cukier
1 Litr
woda
0.5 Litra
ocet
0.5 Szklanki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraki dokładnie wyszorować , ugotować , ostudzić.
  2. Zetrzeć je na tarce o grubych oczkach następnie włożyć je do przygotowanych wcześniej słoików.
  3. Buraczki zalać zalewą zakręcić słoiki i gotować je około 30 minut.

Opis

Buraczki

Podobne przepisy

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!