0

Składniki

3 Kilogramy
burak
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
cukier
1 Litr
woda
0.5 Litra
ocet
0.5 Szklanki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraki dokładnie wyszorować , ugotować , ostudzić.
  2. Zetrzeć je na tarce o grubych oczkach następnie włożyć je do przygotowanych wcześniej słoików.
  3. Buraczki zalać zalewą zakręcić słoiki i gotować je około 30 minut.

Opis

Buraczki

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!