Buraczki
m7
Buraczki
Wartości odżywcze na porcję
Energia
494
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
54
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Buraczki
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
3 kg burak
1 szczyp. sól
1 szczyp. cukier
1 l woda
0.50 l ocet
0.50 szkl. olej
Przygotowanie
1
Buraki dokładnie wyszorować , ugotować , ostudzić.
2
Zetrzeć je na tarce o grubych oczkach następnie włożyć je do przygotowanych wcześniej słoików.
3
Buraczki zalać zalewą zakręcić słoiki i gotować je około 30 minut.