1

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella kokardki
3 Sztuki
Buraki
200 Gramów
Oscypek
50 Gramów
żurawina suszona
3 Łyżki
ocet balsamiczny
6 Łyżek
oliwa z oliwek
2 Łyżki
miód
100 Gramów
Rukola
1 Ząbek
czosnek
1 Szczypta
Pieprz, sól do smaku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Buraki i oscypek pokrój w plasterki, a następnie w ćwiartki.
  3. Z miodu, octu i oliwy przygotuj sos i dopraw go do smaku solą i pieprzem.
  4. Buraki wymieszaj z makaronem, żurawiną, rukolą oraz oscypkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość polej sosem.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!