Buraczana sałatka z oscypkiem
lubella
Wartości odżywcze na porcję
Energia
681
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
109
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
13
4 / 3
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella kokardki
3 szt. burak
1 szt. oscypek
50 g żurawina suszona
3 łyżka ocet balsamiczny
6 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżka miód
100 g rukola
1 szt. ząbek czosnku
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Plasterki obranych i ugotowanych buraków i oscypka kroimy w ćwiartki. Z miodu, octu i oliwy przygotowujemy sos i doprawiamy do smaku. Buraki mieszamy z makaronem, żurawiną, rukolą oraz oscypkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość polewamy sosem.
Zobacz przepis: https://www.youtube.com/watch?v=K2gDT3H6cjs
Wartości odżywcze na porcję
Energia
681
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
109
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.