13

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella kokardki
3 Sztuki
burak
1 Sztuka
Oscypek
50 Gramów
żurawina suszona
3 Łyżki
ocet balsamiczny
6 Łyżek
oliwa z oliwek
2 Łyżki
miód
100 Gramów
Rukola
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Plasterki obranych i ugotowanych buraków i oscypka kroimy w ćwiartki. Z miodu, octu i oliwy przygotowujemy sos i doprawiamy do smaku. Buraki mieszamy z makaronem, żurawiną, rukolą oraz oscypkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość polewamy sosem.
  3. Zobacz przepis: https://www.youtube.com/watch?v=K2gDT3H6cjs

Podobne przepisy

Wiosenna sałatka z kokardkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenna sałatka z kokardkami

Kokardki z łososiem w kremowym sosie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z łososiem w kremowym sosie

Sałatka z „kokardkami”

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z „kokardkami”

Kokardki z nowalijkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z nowalijkami

Sałatka makaronowa penne z rukolą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sałatka makaronowa penne z rukolą

Kokardka otulona botwinką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kokardka otulona botwinką

Sałatka z botwinką i serem feta

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z botwinką i serem feta

Świderki z zielonymi warzywami w serowym sosie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Świderki z zielonymi warzywami w serowym sosie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!