Buraczana sałatka z oscypkiem

lubella
Buraczana sałatka z oscypkiem

13

4 / 3

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella kokardki

3 szt. burak

1 szt. oscypek

50 g żurawina suszona

3 łyżka ocet balsamiczny

6 łyżka oliwa z oliwek

2 łyżka miód

100 g rukola

1 szt. ząbek czosnku

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Plasterki obranych i ugotowanych buraków i oscypka kroimy w ćwiartki. Z miodu, octu i oliwy przygotowujemy sos i doprawiamy do smaku. Buraki mieszamy z makaronem, żurawiną, rukolą oraz oscypkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość polewamy sosem.

3

Zobacz przepis: https://www.youtube.com/watch?v=K2gDT3H6cjs

Wartości odżywcze na porcję


Energia

681

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

109

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły